Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.08.2019., 08:20   #45542
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Bio sam nesto do grada maloprije i svratio do KIA salona da vidim malo izbliza svidja mi se tja Rio sot izgeldom sot materijalima a i osnovna oprema je sasvim solidna ali premda model 2019 izgelda isto ko ovaj iz 2017 vise ne nude diesel za KIA Rio (za Stonica i ostale vece ima) nego samo benzince (nudili su mi odmah i test voznju izlozbneog benzinca ali me nije zanimalo jer benzinca necu ).
Izgleda da su od 2018 samo izbacili taj motor za Rio premda je isti model auta tj. nije facelift. Nekuzim zasto (s obzirom da ga i dalje imaju u ponudi za ostale modele) ali ok valjda su oni nasli razlog/racunicu.
Evo, kao vlasnik Kia Rio već 7 godina, mogu ti reći, da ćeš se gadno zajebati.

Materijali su užasni, prilikom velikih vrućina (kao sada) ne možeš voziti kakvom bilo ulicom da sve ne škripi u autu, čak i tipke na volanu.

Vanjština (materijali) su isto relativno loši, svako prislanjanje drugog auta na tvoja vrata garantira ti ogrebotinu, udubinu itd.

Garancija, 6 godina vozio u ovlašteni jer sam morao, nikakve koristi od garancije. Sve ti uredno naplaćuju ("radne rukavice" - komad - 55kn, nikad to neću zaboraviti) i mali servis je skuplji u prosjeku 300-400kn nego negdje drugdje. Auto su nam obećali za nekih 3-4 tjedna od narudžbe, čekali smo ga 3 mjeseca, od prvog dana su škripale kočnice na tom autu.

Vozio sam ga 2-3 puta na servis, zvali me za 3 sata da je sve u redu s autom (valjda neka dijagnostika) i vratili mi auto na kojem su i dalje škripale kočnice... I tako u krug.

Nakon nekih 5 godina sam vozio auto na servis (mali), taman prije registracije, žena ostavila svoj kontakt broj, zvali ženu da je auto gotov i uredno joj stavili pred nos račun od 4000kn...

Ona mene zove i kaže da je račun 4000kn, poludio sam! Uzeo drugi auto, otišao u Prikratki, takav šou tamo napravio... Oni su promjenili diskove i kočnice na 50k KM bez mog ili ženinog pristanka i uredno nam to željeli naplatiti. Rekao sam skidaj diskove, želim auto za 30m da bude u stanju kakvom sam ga ostavio... Sjeo preko na kavu i čekao 30 min, zvali su me natrag i eto, dobio free diskove i kočnice

Žena imala prometnu s autom, lik je tipkao na mobitel, naguzio ju je, sjebao branik, senzore, zadnja vrata itd. Čekali smo auto 45dana da dođe s popravka (pazi, 45 dana) i vratio se s branikom 2 nijanse tamnijim od ostatka autao, reklamirali, vratili ga istog za 7 dana.

Ja imam 1.2 benzinca, auto nikada nije trošio ispod 7 litara.

Osobno, nikada više Kia, svima koje znam sam rekao i za Kiu, i za ovlaštene servisere itd.

Budi pametan, kupi godinu-dvije stari auto, izbjegni Kiu i budi sretan, mene je previše živaca koštala.

Susjeda u zgradi ima bijelu, dizel, senzori, maglenke, mislim da možda čak i najbolja oprema. Auto izvana izgleda kao da je rat prošao. Živomo u gradu, ljudi ne paze, ali ni jedan auto ne izgleda kao njen ili moj. Brdo udubina, brdo ogrebotina. Pričao sam s frendom, ima svoju radnju, lakiraju aute, kaže da je jednostavno loš materijal auta i da će uvijek biti udubina i ogrebotina. Rekao "'ko ga jebe, neću više dirati taj auto", neka ga grebu. Još 2-3 godine i ide u prodaju. Nema ni 70 000km još, 2012. godište.
Mommistake je offline   Reply With Quote