Citiraj:
Autor Gigi1
Lik je kivan jer je dal 1500kn za 1st gen ryzezna i sad kad je izasao 3rd gen. i kad se vide perf. ga svrbi pa kenjka i jauce.
|
Apsolutno krivo,
niko sretniji od mene sto je Alza imala akciju netom prije izlaska Zen2 ! Da,
debelo i dugo sam se
dvoumio dali cekati Zen2 ili uzeti 1800X ali me odbijala cijena skoro 2k kod 1800X a kod 3600 totalna nepoznanica jer jos nije vani bio...
Pojavio se za 1500kn i nisam htio vise cekati, prelomio i uzeo tako da pucas u totalno prazno sa zakljuckom. Isto tako sto se tice perfomansi si totalno
zabrazdio i nisi ni priblizno u pravu. Pokazi mi te testove gdje 3600 nesto nadjebava 1800X u video obradi/rendanju ?
Sa kojim to coolerom, na kojem sweet spotu i sa kojim ocom ?
Pa moj je na stocku i brzi je, da ga ocam, samo na 3.8GHz, brise prasinu sa 3600 i
jos je 10C hladniji ...
Pogledaj moj komp... mislis da se ja igram ?!?
Isto tako, ja ne pljujem po 3600 procu koji je zaista
odlican proc za sve po malo a najvise gejmanje, i
zbilja je u tome dobar no sve to ima svoju cijenu. Hoces zbilja iskreno misljene,
nikakva kivnost, ljutnja..
Citiraj:
Ryzen 5 3600 je "odron od proizvodnje" Zen2 linije sto nije moglo ici za Ryzen 7 i 9. Cijela Ryzen 5 linija Zen2 sto je do
sada izasla je otpadak koji je tvornicki naocan, boostan da bi postojao uopce neki mid range proc prihvatljive cijene a solidnih perfomansi i to je cinjenica.
|
A bas mi drago sto si spominjao hladenje Zen2 Ryzena 7 i 9

Pa ako cemo primjeniti vec eto spominjani te isprdan od nekih forumasa
na zalost na ovakvom "pc ekspert" forumu..,
Fourierov zakon i
brzinu toka topline nije tesko zakljuciti kako se Ryzen 7 i 9 "hlade brze" (
ne nuzno lakse i uspjesnije - samo brze ) nego Ryzen 5 3600, sta mislis zasto se toplina "brze krece" po IHS-u ova 2 jaca proca - cudo a ?
edit: moram jos ovo napisat i od mene EOD, ako ste Vi sretni i ja sam...
Nije AMD izdao Zen2 za vase sretne guzice nego da zaradi i napadne Intela ponajvise,
sve od Intela sa i7 ili i9 ! Ficka se AMD-u za 3600 ili X kako ce se prodavati i oce li...
Ryzen 7 3700X i Ryzen 9 3900X
su glavni flagship procesori koji donose zaradu i ubijaju Intel u svakom pogledu, za sve sto je
ispod i7 8700K imaju starije 2
isplativije linije procesora.
3600/X je samo
kolateralna steta koja je uspjesno plasirana u prodaju kako nebi zavrsila u nekom elektricnom otpadu
sa gledista troskova i isplativosti u proizvodnji a ne gledano proc kao proc...