Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Možda nema ni sa dva razlike
|
Uopce nije bitno oce jedan raditi ili dva...
Uopce
AMD-u nije bilo bitno oce se od Phenoma otkljucati 2 dodatne jezgre ili jedna. Uopce
nije bilo bitno sto je system nestabilan ako
jedna otkjucana jezgra radi dobro a druga rusi system... Neka se user snadje ! otkljuca samo jedan core itd... neka kupi cisti x4 proc ako oce x4...
A sad se ova dvojca uvazenih kolega pozivaju na to da
AMD brine o stabilnosti cjelokupne platforme, ma da

Zaposlili su dodatno 100 ljudi samo za taj odjel podrske korisnicima.
Vendori su ti koji bi trebali imati zadnju rijec oko toga, znaju kakva je koja ploca i dali moze ili ne moze odgovarati pcie 4.0 standardu.
No nisu mogli ni vendorima ocito narediti uklanjanje tih biosa pa se pribjeglo ovom supackom nacinu, oces neki fix biosa ? Nema problema ali nema vise pcie 4.0,
Mućko Đubre rekao bi... znamo svi tko
Ajde @sti i @Gigi1 sada vi meni fino objasnite kako ce se AMD zastiti od "halabuke" kako vi velite od usera koji koriste starije biose / ( edit: ili starije AGESE da bi kolega bio vokabularno zadovoljen ) koji su i dalje dostupni i sluzbeni ? Ako su ti biosi "opasni" kako vas 2 ukazujete, zasto ih se ne mice ?
Citiraj:
Autor sti
AMD nikad nije dao fix biosa za PCIE4 podršku na starijim pločama, odakle ti ta glupost? Da li uopće možeš shvatiti razliku između AGESA i vendorovog BIOS-a?
|
Tak svejedno jel ja napisao fix AGESA ili BIOSA,
ne moras se doslovno hvatati za slovo/rijec u obrazlaganju dvostrukih mjerila .... zna se u cemu je problem i radi koga se gubi pcie 4.0 podrska.
Citiraj:
Autor sti
Nemaju vendori šta odlučivati, nije to odluka "piškio bi, kakio bi". Ploča mora zadovoljavati zahtjeve koji su jasni i eksplicitni da bi dobiti odobrenje AMD-a. Na nekim X370 i X470 pločama to neće biti zadovoljeno
|
Ali na nekima
ce raditi bez problema i sta sa njima ? Tu se slazemo, je.. istina je da na nekima to nece dobro raditi ali ne na svima.
Jel der8auer test gore sto sam linkao mozda los, lazan ? 0,3W Gen 3 vs Gen 4.