Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.08.2019., 23:58   #45487
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Pitanje za znalce koji sami peru aute:

Bio danas (prvi put - jbg.a Mazdu nisam nikad prao, sad novi Touranac pa ....) u ručnoj autopraoni (ona sa vušicom ... ): s čim vi brišete auto nakon toga?

Naime jedan lik je imo nekakav ne znam ko nastavak od vilede (metle) sa nekakvom plastikom/silikonom i s tim je skinuo ostalu vodu te onda prebriso sa nekom krpom koja je izgledala kao velika mikrofibra odnosno ona magična krpa.

Gdje to nabavit i šta od toga valja ? Te s čim perete felge i skidate kukce sa prednjeg dijela ?
Za brisanje koristim ovo: https://forea-ocd.hr/pranje-i-susenj...le-dryer-towel.
I u biti vise skupljam s tim vodu nego brisem, onako stavim na povrsinu (krov ili hauba) i malo rukom stisnem da pokupi vodu.
Stranice brisem, ali laganije.

I za felge i za bube koristim Sonax sredstva.
Za felge je neko sivo pakovanje i nesto Extreme, onako kao za spricanje stakala.
Pospricam, ostavim par minuta da djeluje i onda operem felge. Kad razgradjuje onu kocionu prasinu felge budu tamno crvene boje, ali rastopi onu kocionu prasinu super.
Za bube je pakovanje crvene boje i skida ih odlicno.

I ovaj za felge i za bube imas na svakoj imalo boljoj benzinskoj, a kupovao sam ih i u Intersparu.

Neki kazu da je za bube odlican i onaj W5 sto se ponekad moze kupiti u Lidlu.