View Single Post
Staro 10.08.2019., 22:52   #1081
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
Zato jer kod aio kanali gdje prolazi tekucina su u sredini baze i na solidnom broju aio-ova ta baza ne pokriva cijelom površinom chiplete na ryzenu pa nije 100% ucinkovita odvodnja topline.
Proizvodjaci aio bi trebali povecati tu površinu kanala kroz koje cirkulira tekucina kako bi prekrili mjesto ryzenovog ihs gdje se nalaze chipleti.
Pa upravo to je bio moj primjer s TR i bazama coolera u pocetcima.. Ali to je na kraju ispao vrlo mali problem.
Ono sto si govorio o 7nm (izazovi/patenti) je zapravo zanimljivo

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Problem nije bitan samo tvom Egu gdje je izgleda problem stati na kocnicu pa reci, da pogrijesio sam. Meni recimo to nije nikakav problem.

Usporediti sebe osobno sa coolerom od 100€ sa velikom vecinom korisnika i odmahnuti rukom i reci... cuj to nije problem, evo sve radi,
funkcionira kod mene ne razmisljajuci da tih 100€ i vrijedi nekoga vraga i da ostala velika vecina nema takav cooler, je problem samo tvog Ega kolega

Ne moras sudjelovati u raspravi ako nemas problema, imas fini sposoban cooler i posto nisi zahvacen istim nije nuzno da ostale uvjeravas kako nisu ni oni.
Je da, kada nemas argumenata onda idemo na osobnu razinu, pih.. koja to vecina korisnika ima probleme sa smjestajem cipleta i koji su to cooleri?
Nagadjas kako se u teoriji u budućnosti mozda moze malo još unaprijediti hladjenje, i od toga radis problem

Pa nema IHS 90*90cm k'o šporet pa da gledaš gdje ćeš đezvu stavit da si prije skuhas kafu
Sta mislis, da ako se neki pipe/kanalic pomakne za 2-3-4mm da ces dobiti 20°C?
Budi realan samo to

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 10.08.2019. u 22:59.
Eladio je offline   Reply With Quote