View Single Post
Staro 06.08.2019., 14:34   #1030
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Prvotna ideja je bila Kingston fury, koji je na supportanoj listi, ali ponukan silnim problemima sa ramom, radije uzmem nesto sto provjereno radi (iz prakse) nego nesto sto u praksi radi (ili moze radit) probleme.
Fury ima više modela, i ako je na qvl listi fury XYZ model onda radi.
Kolega Disco je na slican nacin razmišljao kad je kupovao pa sad ima problema, ne razumijem da ljudi više znacaja daju 3/4 upisa sa foruma nego ljudima koji su placeni da takve stvari rade(zaposlenici od asusa, msi itd...)

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
I nije mi jasno na MSI stranici, kompatabilne memorije (za B450-m Mortar) su podjeljene po procesorima, znači kompatabilnost ovisi o memorijskom kontroleru procesora, ali kad kliknem na podrzane memorije za RX-3x00G izbaci mi nista, a za ja planiram uzeti 3200G pa sta to sad znači? Da nista nije kompatabilno sa tim procom?

Unaprijed hvala
znaci da jos nisu stigli testirati, ako ti je hitno za komp ja bi uzeo onaj ram koji je kompatibilan bio sa ranijom gen odnosno 2x00G jer do sada su sve memorije koje su radili na ranijim generacijma radile i na gen nakon.
Ako želiš biti 100% siguran - pricekaj ili pošalji upit MSI ili uzmi nekog drugog mbo proizvodjaca.