View Single Post
Staro 05.08.2019., 15:45   #977
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Ali primjetio sam jednu sitnicu u RM kod Exy-a.
Prvo njegov PPT je 225W, a moj 88W, TDC njegov 150A, moj 60A, EDC njegov 175, a moj 90A.
Kako, zašto, gdje?

EDIT: OK, očito je do ploče, vidio RM nekog lika sa c6h i 3900x i kod njega su manje vrijednosti nego kod Exy-a.
To je do postavki ploče u BIOS-u. Kad stavim ručno frekvenciju i voltažu (kako imam) onda ploča sama poveća limite PPT, TDC i EDC. Na mojoj ploči je to inače pod PBO opcijama, ali kažem, na auto su, ploča je sama sve povećala čim sam stavio "AMD overclocking" na enabled.

Potraži malo u svojem BIOSu kako to ide, vidim kasnije da imaš problema sa BSODima, da nije možda kako je Manuel rekao, možda te limiti koče? Ako ti je PBO enablan, onda ovi limiti koje tvoj Ryzenmaster pokazuje ne štimaju. Plus što definitivno nešto ne valja sa očitanjima, TDC je na 0%.

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Hmmm, imao par BSOD-ova, i evo sad upravo se komp samo restartao, nema BSODA i nikakvog memory dumpa.
Probaj pogledati u event viewer pod windows logs-system, taj reset bi trebao biti zabilježen kao unexpected restart, pa pogledaj jel možda ima kakav critical error odmah prije ili sl.

Inače, nisu mi baš jasne ove peripetije sa Asusom i raspačavanjem BIOSa po forumima i sl. Ima na stranicama zadnji BIOS 7201, od 18.07. što ne valja sa njim da je potrebno izvoditi akrobacije sa beta biosima još uvijek?

Sumnjam iskreno da je stvar u BIOS-u samom po sebi, ovo što su rekli Manuel i Eladio (PBO isključi), prije će to bit. Taj PBO je ionako beskoristan.
Exy je offline   Reply With Quote