View Single Post
Staro 04.08.2019., 19:51   #948
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ma meni to izdrkavanje sa ogromnim coolerima nema smisla, cemu. Jesto dodatnog heatpipea oni natrpaju tih finova i rastegnu da izgleda ko svemirski brod. A na kraju, ohladi par c bolje od stock coolera s kojim ce ti btw normalno sve raditi
Za većinu scenarija možda i jest overkill jer je Prism solidan, valjda najbolji stock cooler koji je ikad dolazio sa nekim procesorom (Intel za svoje jače procesore nema ništa) ali ako ne želiš buku a većinu vremena imaš 100% loada (ili još imaš i više makina) onda treba malo veći hladnjak. Bitna promjena kod 3D poslova se desila kad su render-enginei dobili interaktivni način rada (npr. V-Ray i Corona), odnosno paralelni rendering dok radiš na modelu pa proces rada više nije kao prije, da sve pripremiš, pustiš da renderira i odeš na kavu ili ubit oko .

Kao što je i Eladio rekao, to je dugotrajnija investicija, ja sam dosta ovakvih hladnjaka selio sa procesora na procesor (npr. za Raijintek Ereboss koji je hladio i7 5820k sam besplatno dobio AM4 backplate i samo preselio na 2700X).
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote