View Single Post
Staro 03.08.2019., 20:18   #3654
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Imam CM advanced 2, to je kućište sa mrežicom napred i gore (a i dole, al nisam stavio ventove).
Napred je jedan 14cm vent, gore isto a iza je 12cm.
Sva tri su maksimalno zakočeni, mislim da sam uzeo adapter molex na one njihove PWM ili kako god se zove priključak sa tri žice, i na molexu sam zamjenio 5 i 12V i tako im dao puno manje struje.
Tišina mi je jako jako bitna.

Jedino je sranje što je kućište u stolu tj ajmo reći u zatvorenoj kutiji, sprijeda nema niš, sa strane je zatvoreno a odzada sam probušio par većih rupa za žice i hlađenje.

Ali kao što sam bio napomenuo, nakon ovo realbencha kućište je bilo ko radijator.
Hmm pa mislim da smo u tom slučaju otkrili uzrok tvojih temperatura
Ti ventovi koje si maksimalno ubio (utišao) po meni i nemaju neki efekt. Vrte se vrlo slabo i zbilja im je efekt upitan, kučište ti se vrlo brzo pretvori u pećnicu.

Iz mojeg iskustva (coolermaster sileo), ti ventovi za usis/ispuh rade vrlo malo dok su na ¨800 rpma, kad su se vrtili na 2000 onda je već bio efekt, ali i buka. Na kraju sam sve pobacao van, otvorio stranicu i doviđenja. Je da je problem vizualno (ne u mom slučaju jer se ne kuži da je otvoren) i treba češće čistiti prašinu, ali temperaturno je odlično.

Stvarno mi se čini da ti je protok vrlo slab i kučište ti se pretvara u pećnicu u roku keks, to i sam kažeš uostalom. Još ni taj vrući zrak nema kamo jer je kučište praktički u drugom kučištu.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
..exy, vec sam rekao da je to s bocnom stranicom varanje

Postoje mase ljudi kojima se računala pregrijavaju zbog loše riješenog (ili čak nepostojećeg) protoka zraka u zatvorenim kučištima. Rješenje je prosto, ali efikasno
Citiraj:
Autor Splitska Posla Pregled postova
I meni je bitna tišina. Pored ovog kućišta kojeg sad imam mogu spavati kad komp radi i ne čuje se ništa pa ne bih sad s novom konfom prelazio s konja na magarca. Po pitanju buke koju se može izbjeć (prihvaćam da mnogi vole, ja ne).

Koji model scythea imaš ? Je ovaj ovaj ?

I šta je "MX" u opisu tvog kompa tj. da li si kombinirao hladnjak i fan?

Ja mislim naručit Noctua NH-U12S SE AM4 ali je skuplja od ovog scytchea za 150-tinjak kuna koje bi radije dao za bolji (čitaj tiši) PSU.

Inače nemam grafu, nisam gejmer nit mislim bit pa mi nije problem ne imat ventove u kućištu. Eventualno jedan koji ubacuje zrak na 500-tinjak rpm-ova čisto da ventila.

Imam ovaj, https://quietpc.nl/scythe-kotetsu
Ali taj se više ne prodaje (naručio AM4 set za montažu, hvala Uzi! )

Mx4 je pasta

Ne znam koji CPU misliš uzeti, po meni je ta Noctua overkill za 3600, ali ako novac nije problem, zašto ne.
Exy je offline   Reply With Quote