Znači da nađeš fixni OC na 4ghz profitirao bi 100mhz na all core, izgubio samo 100mhz na single core, a na 4.1 ghz bi bio na konju sa svime...
Kažeš da ti ne prolazi 4.0ghz na 1.30V? Probaj 4.0ghz sa 1.325v itd. Ako LLC funkcionira kao na mojoj (a mogao bi jer su ista generacija od istog vendora) stavi LLC za cpu odnosno jezgre na level 2. Primjera radi na as rockicama je LLC tradicionalno slab, a ploče više vdropaju, pa treba udarati uvijek maximalno, što kod ovih nije slučaj...
Probaj stressat sa realbenchom u kraćim intervalima (15 min je mislim minimum), sve dok jednom ne padne, pa onda tu "pojačaj" i stressaj duže (ako je pc za gaming mislim da je duže od 1h uzaludno)
Pazi i na to s memorijom. Recimo moja može raditi i na 3200-3333mhz polu stabilno (dok ne vrtim stressove ili neke igre), no ako istovremeno imam zašiljeno cpu maximalno ne mogu ni 3133 (ili koliko je već), tako da sam zaključio da mi je najbolje stock 3000mhz, jer mi u protivno ujebe maximalan overclock - no i to ovisi u kojem programu stressaš... Ja sam se bazirao na aidu64 i realbench, no vrtio sam mislim i occt i intel burn test... Hoću reći možda ti je 4ghz pao na 1.3v zbog overclockiranih rama...