Skinuo sam sa media creation toolom w10 1903 i odradio jedan cumulative update (napisao sam da sam koristio ključ od w8, a ne da sam ih instalirao).
Instalirao frišku instalaciju na sx8200 pro da vidim kako radi nvme.

Ugl sve imam zadnje verzije, nisam toliko bedast. Samo sam BIOS stavio zadnji oficijalni jer mi se komp ne bi butao sa ovim betama nakon restarta, dok ovaj radi normalno.
Kao što sam napisao, očito sam dobio otpad otpada..hebat ga.
Sada si moram instalirat i ostalo da mogu počet normalno koristit komp pa ću vidit za dalje, očekivao sam da se ipak neće toliko grijat i da će all core boost biti bar 4,1 na PBO+auto, a i iskreno nisam očekivao preko 75 stupnjeva u primeu. OK, sada se moram pomirit s time, malo pobenčat čisto za usporedbu sa starom kantom (i5 3470@3,8ghz) i nastavit normalno dalje.
A apropos temp, jutros su jos 2-3 stupnja niže. Možda je ovo ona pasta koja mora ''sazrijet''. Ali fakat kad pipam po ploči, jedino gdje se osjeti mrvu jača toplina je čipset, a pod opterećenje hwinfo veli da je on 53 stupnja. Sve ostalo je lagano mlako, stražnja strana ploče i backplate su lagano topli kod proca.
I zadovoljan sam jer aegis radi bez frke na 3200mhz sa docp c16 1,39V (boot VDRAM 1.4V, ovo sam iskopirao od brčine jer je ovo sigurno OK). Dakle za 540kn vjerujem da nema boljeg RAM-a, tj ovo je ultra best buy. BTW i zbog grdosije od kulera, jedino i stalo još dva keksa od aegisa(aegis je ram bez hladnjaka), probao sam, ga ubacit u a1 slot i taman se dodiruje sa rubom venta, na knap.
EDIT: Odradio sam sfc /scannow u pshellu i kaže ima grešaka koje ne može ispraviti...dakle ide opet friška instalacija