View Single Post
Staro 03.08.2019., 00:48   #9137
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Vezano za ovu novost o povecanju cijene od 20 kn za korisnike fiksnih linija Bneta, i ja sam zapao u male probleme. Naime, u toj obavijesti stoji da imam pravo raskinuti ugovor pa odlucio nazvati sluzbu za korisnike da vidim koje su mi opcije.
Imam 2D, tj net do 50mbita i tv prosireni paket. Ionako sam planirao odustati od opcije tv-a jer od 80-ak kanala, ja tu i tamo bacim oko na - 3.
Dakle nazovem ja sluzbu i pitam ako mogu raskinuti postojeci ugovor no ostati kod njih samo na internet opciji (do 150 mbita) ali bez ugovorne obaveze (jer postoje neke price da bi mooozda u 2020-oj u mojem kvartu mogli dobiti i optiku pa da mogu prijeci bez placanja penala).
Kaze meni teta operaterka da mogu aaali....aktivacija nove usluge, bez ugovorne obaveze bi me kostala, pazite ovo: 1500kn!?!
Kao....promjena opreme, konfiguracija iste...sve to kosta.
E ovdje bi mi dobro dosla pomoc strucnijih od mene pa me slobodno poklopite ako sam si umislio da znam vise no sto stvarno znam.
Dakle, vec sam bnet korisnik, imam provucen koaksijalac u stan, taj koaksijalac je spojen na neki tip splittera iz kojeg jedan koax ide u tv box a drugi u modem.
Cisto logicki zakljucujem da, ako zelim odustati od tv-a i ostati samo na netu, dovoljno je da iskopcam tv box i splitter, vratim te uredjaje bnetu, koaksijalac spojim direktno na modem i to je...to. Sve to mogu napraviti - sam.
A na bnetu je da sa par klikova sa svoje strane daljinskim putem konfigurira modem na vecu propusnost neta (sa 50 na 150 mbita).
Dakle nema potrebe za dolaskom tehnicara, zamjenom opreme i kabela, dovoljno je samo povecati brzinu neta.
Tih par klikova na daljinu mi nekako tj. nikako ne opravdavaju spomenutu cifru od 1500kn :/
Ako sam nesto krivo zakljucio, slobodno me ispravite i educirajte jer....planiram nastaviti prepirku s bnetom, ako imam osnove za to.
Zaramoth je offline   Reply With Quote