View Single Post
Staro 02.08.2019., 22:46   #3605
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Velim, sve stima ako si gejmer i iole malo educiran oko biosa itd.. perfomanse za gejmanje su odlicne, bez pogovora ali da je Ryzen 3600 za noob gejmerske mase - bogme nije. Ako se ne gejmas, misim da ovakvi problemi nisu nitkome potrebni.
Ne kužim kakvi problemi? 95% korisnika uopće ne zna kako se prati temperatura procesora niti ih to zanima niti najmanje. Također, neće ići pržiti procesor sa nepotrebnim stress testom tipa Prime (kao što mi radimo ) koji će ga opteretiti na način na koji u normalnom radu nikada neće biti opterećen.

Stavit će gore stock cooler, pokrenuti igru i to je to. Možeš mislit kako će razbijat glavu sa tim dal cpu radi na 65,70,75,80C itd. Radit će sve najnormalnije a ovakve bolesne temperature neće nikad dostić dok vrte firefox i igre

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
hm, u cpuz pokazuje pravu voltažu a u RM pokazuje 1.099.(hwinfo isto)
I nije stabilan ni na 1.3 na 4ghz. Posrao me vrhunski primjerak.
BTW iskopirao sam doslovno sve one brkine postavke što je okačio.

Ja bih na tvom mjestu pričekao sa Brkinim postavkama, stavi sve na default, isključi PBO i AutoOC, ionako boosta na 4.2 i bez toga. Stavi zadnji chipset driver i ryzenmaster, nemoj koristiti hwinfo. Pa probaj CPU-Z bench čisto da vidiš do koliko ga prži i koliko dobiješ. Sa najnovijim driverima, ne bi trebao ići preko 1,37V.
Exy je offline   Reply With Quote