View Single Post
Staro 06.01.2006., 17:12   #23
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Nova pravila su u izradi pa malo strpljenja.
Kako je i bilo do sada govora o novom izgledu foruma, preraspodjeli tema i svemu tome slično-dok se to ne dogodi moramo se snalaziti s ovim što imamo. Kao što je Jelc to dobro primijetio, i one opcije koje postoje (prijavi moderatoru) se rijetko koriste pa očigledno je potrebno ovakve stvari rješavati na drugi način.

Jedna od tamnih strana popularnosti PCE stranice i foruma je dolazak članova kojima je ovo prvi (ili među prvima) oblik internetske komunikacije pa ne znaju niti osnovna pravila ponašanja (velika slova, vrijeđanje sugovornika, traganje za ilegalnim stvarima, spamanje, podvaljivanje na tržnici). Ne želimo niti možemo ograničiti pristup novim članovima, ali se budemo svi zajedno potrudili da im objasnimo kako stvari stoje ili pa-pa..

Novi/stari moderatori su realnost koja se od kad je ovog foruma ponavlja. Neki moderatori ostaju, neki odlaze, dolaze novi-sve je to dio ove priče. To što se neke stvari ne vide prema van ne znači da se ne događaju. Ja sam u stalnoj vezi s moderatorima (kao i Jelc) i vjerujte mi na riječ-puno stvari se dešava preko PM, ICQ ili maila koje se ne vide. Od rasprave što s tim i tim na tom i tom topicu, do koga banati ili mu poslati upozorenje.

Ja puno stvari primijetim i ne reagiram jer su na granici pravila, ali se potrudim pa pratim razvoj situacije. Reagiram kada to prijeđe tu granicu (po mom mišljenju), a kako znamo mišljenja se razlikuju. Puno stvari ostavim neko vrijeme ako su korisne, iako su na granici ilegale ili su je prešli. Nema potrebe provoditi u nekim situacijama striktnu politiku-brišem sve pa i unaprijed.

Što se tiče vrijeđanja i sličnih stvari tu nemam obzira nimalo. Svako takvo ponašanje treba i kažnjava se što prije. Nije ovo lokalna birtija gdje se vrijeđa majka , otac i sva ostala rodbina. Previše vremena, truda i muke je uloženo kako s moje tako i sa strane osnivača PCE-a da bi dozvolili da se ovo pretvori u “još jedan forum“ na ovim prostorima.

Svjesni smo da puno stvari nije dobro napravljeno, da se neke stvari trebaju izbaciti, preurediti i da sve ovo skupa treba zaživjeti na višem nivou. Kada je osnovana ova stranica nije se ni u snovima zamišljao ovako veliki broj članova i ovolika čitanost, a kako se s vremenom sve to nije mijenjalo i unaprjeđivalo našli smo se u ovoj situaciji u kojoj danas jesmo. Vjerujte, radi se na puno toga i želimo to napraviti kvalitetno a ne samo zaletjeti se glavom kroz zid i stisnuti palčeve da to ispadne kako treba. Nažalost, u svemu tome nas koče naravno financije (kao i sve u ovoj državi) pa smo prisiljeni boriti se kako znamo i umijemo. Sve ovo se radi i održava na principu dobre volje i entuzijazma, nitko od nas nema konkretne koristi od ovoga, osim osobnog zadovoljstva.

Eto, nadam se de će sve ovo još neko vrijeme biti moguće furati na ovaj način, dok ne napravimo što je potrebno da svi mi budemo zadovoljni i da PCE dobije što je zaslužio-a mislim da je to puno, puno više od ovoga sada.
tor je offline   Reply With Quote