View Single Post
Staro 02.08.2019., 15:05   #3563
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Uzmi MSI B450 Tomahawk ali MAX verziju da bude malo više fjućr pruf...bila je mislim oko 800kn.

EDIT: Ups, zenamri, TH nema DP izlaz.

Nema, ali B450M Mortal ima DP

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
primka (asus x370 pro prime) ti ima DP, a i najrazvikanija je, za druge neznam.
sta ce ti NVME, ako ne igras i nisu ti bitne perf?
ram bi uzeo najeftiniji koji ubodes. neznam kolko je sad aegis 3000, al pred par tjedana je bio doslovce za nis.
Asus X370 pro prime mi se čini ok, doduse tonu featurea i opcija koje necu koristit, cijena je ok (920 kn) tako da je usla u uzi krug.

Sad kupujem komp koji ce mi nadam se trajat 5-7 god, tako da trebam kupit najbolju (najbrzu) tehnologiju tako da sam duze vremena miran, plus sto imam Thermatake Core G3 case, i pokusavam smanjit broj stvari koje moram smjestit unutra njega.

Neke generalne performasne matične mi nisu bitne, u kontesktu da cu zrtvovat performase za stabilnost i pouzdanost.
Za memoriju mi je iskreno svejedno, trazim nesto sto se najbolje slaze sa pločom koju izaberem.

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Ta gigabytica ti je skroz ok za taj proc.. i više nego dobra.

Nisam uopće razmisljao da ju mjenjam dok na par mjesta nisam pročitao da gigabyte se bas nije snasao sa AM4 socketom.

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ma nije gigabyte toliko upitan... Nećeš imati nikakvih problema s tom kombinacijom...

Koliki ti je uopće budžet?

Ram dual chanel - ako ideš na 8gb onda 2×4 gb, neki brži koji je povoljan...

OK, ako kazete da je taj gigabajt ok, budget nemam neki određen, tipa do 1k kn za MBO.

Koji brzi ram nema probema sa kompatabilnošću sa pločama?

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
@Srale7
Baš tu ploču planiraš uzeti? Stariji čipset i visoka cijena.
Ciljaš ploču micro ATX formata i preporučio bi MSI B450M Mortar i ne bi morao flashati jer podržava Ryzen 2000 serije.

Sve AM4 ploče su stare, ali ova MSI 450 Mortal mi se cini stvarno ok, ne moram napominjati koji je fail situacija kad kupis B320/350 ploču u kombinaciji sa Rajzenom 3 gen i onda skuzis doma da moras prvo ubacit stariji procesor, flashati novi bios i tek onda moze 3gen rajzen na ploču

Suma sumarum:

1. MSI B450M Mortal-720 kn
Ima DP, kompatabila je sa rajezn 3 gen, cijena ok

2. MSI B450 Tomahawk MAX-950 kn
Nema DP, kampatabilna sa rajzen3, ostalo sve ok

3. Gigabyte GA-AB350M-D3H-500 kn
Sve vise manje ok, nije kompatabilna sa 3 gen

4. ASUS X-370 PRO-925 kn
top ploča, ima DP, ali hrpa (meni) nepotrebnih stvari i nije kompatabilna sa rajzen3 cpu.

Sta je po vama najbolji izbor i s obzirom na izbor ploče, koja bi bila najbolja i koji RAM na tu ploču?

Unaprijed puno hvala i LP

srale7 je offline   Reply With Quote