Citiraj:

Autor  Disco

Uzmi MSI B450 Tomahawk ali MAX verziju da bude malo više fjućr pruf...bila je mislim oko 800kn. 

EDIT: Ups, zenamri, TH nema DP izlaz. 

| 

Nema, ali B450M Mortal ima DP

Citiraj:

Autor  geronimo_2

primka (asus x370 pro prime) ti ima DP, a i najrazvikanija je, za druge neznam. 
sta ce ti NVME, ako ne igras i nisu ti bitne perf? 
ram bi uzeo najeftiniji koji ubodes. neznam kolko je sad aegis 3000, al pred par tjedana je bio doslovce za nis. 

| 

Asus X370 pro prime mi se čini ok, doduse tonu featurea i opcija  koje necu koristit, cijena je ok (920 kn) tako da je usla u uzi krug.
Sad  kupujem komp koji ce mi nadam se trajat 5-7 god, tako da trebam kupit  najbolju (najbrzu) tehnologiju tako da sam duze vremena miran, plus sto imam Thermatake Core G3 case, i pokusavam smanjit broj stvari koje moram smjestit unutra njega.
Neke generalne performasne matične mi nisu bitne, u kontesktu da cu zrtvovat performase za stabilnost i pouzdanost.
Za memoriju mi je iskreno svejedno, trazim nesto sto se najbolje slaze sa pločom koju izaberem.

Citiraj:

Autor  Eladio

Ta gigabytica ti je skroz ok za taj proc.. i više nego dobra.    

| 

Nisam uopće razmisljao da ju mjenjam dok na par mjesta nisam pročitao da gigabyte se bas nije snasao sa AM4 socketom.

Citiraj:

Autor  Manuel Calavera

Ma nije gigabyte toliko upitan... Nećeš imati nikakvih problema s tom kombinacijom... 

Koliki ti je uopće budžet? 

Ram dual chanel - ako ideš na 8gb onda 2×4 gb, neki brži koji je povoljan...

| 

OK, ako kazete da je taj gigabajt ok, budget nemam neki određen, tipa do 1k kn za MBO.
Koji brzi ram nema probema sa kompatabilnošću sa pločama?

Citiraj:

Autor  Dottore

@Srale7 
Baš tu ploču planiraš uzeti?  Stariji čipset i visoka cijena. 
Ciljaš ploču micro ATX formata i preporučio bi MSI B450M Mortar i ne bi morao flashati jer podržava Ryzen 2000 serije. 

| 

Sve AM4 ploče su stare, ali ova MSI 450 Mortal mi se cini stvarno ok, ne moram napominjati koji je fail situacija kad kupis B320/350 ploču u kombinaciji sa Rajzenom 3 gen i onda skuzis doma da moras prvo ubacit stariji procesor, flashati novi bios i tek onda moze 3gen rajzen na ploču
Suma sumarum:
1. MSI B450M Mortal-
720 kn
Ima DP, kompatabila je sa rajezn 3 gen, cijena ok
2. MSI B450 Tomahawk MAX-
950 kn
Nema DP, kampatabilna sa rajzen3, ostalo sve ok
3. Gigabyte GA-AB350M-D3H-
500 kn
Sve vise manje ok, nije kompatabilna sa 3 gen
4. ASUS X-370 PRO-
925 kn
top ploča, ima DP, ali hrpa (meni) nepotrebnih stvari i nije kompatabilna sa rajzen3 cpu.
Sta je po vama najbolji izbor i s obzirom na izbor ploče, koja bi bila najbolja i koji RAM na tu ploču?
Unaprijed puno hvala i LP