I ovako se mene zove za svaku sitnicu, jer sam jedini koji se razumije u više od otvaranja excela.
Neki dan je izgleda strujni udar spržio printer, a mislim da je i postojeći 10/100 switch dobio malo po sebi, jer se cijeli dan zajebavam da osposobim zamjenski.
Onda je novi Windows update opet upalio traženje passworda na file sharingu, pa se više ne možemo spojiti na shareani folder (koji nije na posebnom računalu s backupom, nego se nalazi na računalu od kolegice). Naravno, to si nitko ne zna ponovno osposobiti, pa je drama dok se ja na vratim u ured.
Sav file sharing se odvija bežično, pa to traje i traje... Bežična veza je zaštićena samo WEP-om i jednostavnim redoslijedom brojeva tako da nam se bilo tko može nakačiti i doći do podataka ako poželi.
UTP kabeli postoje u kanalicama, koliko vidim CAT-5e su svi, ali ne vidim gdje izlaze van u uredima (ljude ovdje više brine kako će kabel doći do stola i kako će to izgledati, nego sigurnost podataka)
Jesam li spomenuo da nemamo nijednu prenaponsku zaštitu ni backup bitnih stvari? (jedino ga ja imam za svoje dokumente)
Uvijek kad se nešto dogodi, onda je "daj vidi što nam sve treba". Kad sve ponude skupim i organiziram što sve treba, a u međuvremenu pokrpam da radi...onda bude "a dobro je nam je i ovako, vidiš da sad sve radi".
Ne planiram ništa raditi sam, osim složiti popis što sve treba i zašto, pa čekam dok se veće sranje ne dogodi i "I told you so"