Kupujem novi komp, i nakon par generacija, zadnjih 15 god sam na Intelu, uvijek kupujem malo bolju Asus ploču i nikad problema ali eto u ovom trenutku je amd puno bolja kupnja pa cu uzet njega (Ryzen 3 2200G).
Grafička mi ne treba, onboard ce posluzit i vise nego dobro za ono sto mi treba komp.
Tu je jos planiran SSD M.2 Transcend S220 od 512 gb i Kingston DDR4 HX Fury 8 GB (2x4 Gb).
S tim da je samo CPU konačan izbor, odnosno njega cu sigurno uzet, a ssd i RAM mogu uzet drugo, tj sta preporučite.
Problem nastaje kod odabira ploče, o AMD-u i AM4 stvarno ne znam nista, prvotno je bila zamisljena Gigabyte GA-AB350M-D3H, ali čitajući internet čitam da je Gigabyte i AM 4 socket najbolje zaobić jer kao imaju najgori VRM, najlosiji bios i opcenita pouzdanost im nije neki top.
Gledam asus, As rock, MSI, nisam pametan.
Od ploče očekujem prije svega stabilnost i pouzdanost, drugo su fičuri, a overall performanse su mi praktički nebitne. Volio bi da ima DP out (preko njega bi spajao monitor), kao i DVI+HDMI (TV), usb 3.1, NVMe m.2, stabilan bios.
Pretragom nisam uspio naci nesto pametno, osim GA-AB350M-D3H, ( i ona jedina ima DP out) ali to je Gigbyte koji je to upitnih svojstava.
Cijena nije toliko bitna, ali jasno je da mi nema smisla kupovati neku uber 3xcrosfire ploču za 2k kn posto necu imat grafičku.
Svaka pomoć dobrosla