View Single Post
Staro 01.08.2019., 12:22   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Gumenjaci/brodovi/morske carolije

Kada po svastari pise Buljo o kremama za hemoroide ili tor o tome kako su Sesvete njegov raj (nikad nisam vidio covjeka u zivotu, ali malo baca na Stoku ovako po pisanju, vjerojatno je stvar o heroinskoj apstinencijskoj krizi ili nesto) - siguran sam da ovdje ima netko tko je malo obrazovaniji po pitanju (jednostavnog) mora i plovljenja.

Naime, nakon 40 godina druzenja s Elanom 401 (jugonostalgicari, navalite), odlucio sam da bi stvarno bilo krajnje vrijeme za zamjenu plovila. Gore je Tohatsu 15KS, 2 taktni, kratka osovina.

Uglavnom, trazim neki kumenjak slicnih gabarita do 4 metra, a obzirom da se uopce ne kuzim u te price, poput brendova, izrade, detalja i slicno, trazim neki savjet.

U principu, ima li smisla na tako mali motor (kojeg ne planiram mijenjati) uzimati veci gumenjak gdje bih imao konzolu i kormilo? Moze li se nabaviti gumenjak na kojem se to moze ugraditi naknadno? Je li praksa da kada se gumenjak kupi, napravi aranzman i doplata da ga dostave/porinu u more na lokaciju koju im ja kazem? Kako ide procedura registracije (prije 15ak godina sam prosao to u Sisku, ali zaboravih iskreno)? Isplati li se iz bilo kojeg razloga registrirati brod na društvo (doo), odnosno, trazi li to kakve dodatne zahtjeve s razlikom na fizicku osobu?

Eto, to je ugrubo za pocetak; u ocekivanju lokalnih morskih PC vukova i nadi da necu morat otvarati akaunt na nekom specijaliziranom forumu, pusa s kopna!

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote