Citiraj:
Autor Ladytron25
znači po tvome ako si dopustio da se instalacija izvrši u zgradi bi trebao imati sve beneficije?
Zgradu si ti podizao?
ovo sve je jedan bullshit
kukamo oko cijena interneta, a kad nas vlada zahebava onda nas nigdje nema .
molila bih da si svi pročitate ugovore i ono sitnim slovima , a onda pišite hakomu.
|
Zgradu smo platili mi vlasnici pojedinačnih stanova, tako da zajednički djelovi zgrade su zajedničko privatno vlanisštvo, jer zgrada je privatni a ne javni objekt i za bilo kakave radove u zgradi od neke treće firme moraju dobiti suglasnost većine suvlasnika. Dakle nije bitno tko je podizao zgradu, jer je taj svoje vlasništvo prodao nama stanarima i sada je to naša zajednička privatna imovina u koju bez naše dozvole više od 50% suvlasnika mora dati pristanak da bi neka tvrtka postavljala svoje instalacije u zgradi i na tome nudila svoje usluge.
Nadam se da si taj dio shvatila što znači biti vlasnik nečega u zajedništvu sa drugima i kakav je status tvrtke koja uljeće u zgradu postavljat svoje instalacije prekko kojih će nuditi neku uslugu i koju će naplaćivati i na tome ostavrivati dobit.
Jeli to do sada jasno. Prije nego su dobili dozvolu za tako nešto ponudili su neke uvjete koje smo mi priohvatili a koji su bili ključni da bi im stanari dali dozvolu za postavljanje njihovih instalacija.
Ako ti je ovo bullshit, onda razmisli što znači biti vlasnik nečega i koja prava iz toga proizlaze.
Ovo sada da nam naplaćuju infrastrukturu koju su već višekratno isplatili DCM više od 20 godina a Amis više od 12 godina, HT već više od 50, s time da smo ovu od HT i sami platili 2000 DEM, je bezobrazluk bez presedana. Ako misle nuditi svoje usluge onda neka i investiraju nešto o svom trošku a ne da na naš račun grade mrežu, jer onda i mi korisnici možemo osnovati tvrtku i svaki mjesec ulagati 20 kuna i graditi mrežu, u tom slučaju imat ćemo i profit. Ja nisam suvlasnik A1 ili posjednik dionica da bih ulagao u njihov razvoj, imam uslugu koju plaćam i to je to, infrastrukura je već debelo naplaćena, a trošak održavanja je 0 (nula kuna) jer se ništa niti ne održava. Ono što će oni ulagat u svojoj centrali je njihova stvar.
Trošak kao održavanje se može naplatiti jedino prema stvarnim troškovima a on nikako ne može biti jednak za sve korisnike a ovisi da li je to bakrena parica, kabel, zajednička optika ili pojedinčni svjetlovod do korisnika. Barem tako kaže ZZP. Ovako ovo su izmišljni troškovi kojih u stvari niti nema, jer ovi troškovi su ionako uključeni u cijenu usluge, jer do sada je BNET i Amis imao nižu cijenu i sve troškove pokrivene u cijeni paketa, usluga je sada potpuno ista tako da ne vidim gdje su ta nova ulaganja i poboljšanje kvalitete usluge koji generiraju trošak od 20 kuna mjesečno po priključku.
Ovo je jednostavno bezobrazluk bez premca od strane uprave A1 jer su si to tako zamislili kako bi povećali dobit i svoje menađerske bonuse na kraju godine.
Ja im nisam voljan svaki mjesec poklanjat jednu pivicu kako bi jeli kruh bez motike.