Citiraj:
Autor Exy
Ulagati u x570 zbog "dugovječnosti" tek nema smisla, pošto mu je rok trajanja identičan kao kod x370. Cijela stvar je još gora time što razlika u cijeni nije 5%, niti 10% nego je i 100% 
|
Pa naravno,
jesam napisao svatkome po volji ? Jesam.. Nije Ryzen 3 izasao na radost korisnika da imaju djabe cpu-e sa dobrim perfomansama i da
za saku kuna sastavis kantu koja ce durati 7 godina
nego je cilj AMD da zaradi, od cjeloga hype-a i proizvodajci maticnih ploca
oce svoj dio kolaca....
Zasto B550 i A520 nisu bile vec spremne kada je izasao Zen 2 ? Zasto ce te cjenovno prihvatljivije ploce a sa svim bitnim znacajkama x570 chipseta izaci tek u Q1 2020 godine ? Treba ubrati pare dok se moze...
Znaci ako hoces sve tip-top
plati x570 chipset, ako nemos platiti x570 mbo onda mudruj na koju ces staviti Zen 2 proc ili ako
vec imas stariju mbo mozda je pametnije uzeti jaci Zen+ cpu... cijene su vise nego solidne za Zen i Zen+ procesore, nikad manje bile....
Kad je izasao Sandy za 100-150€ si mogao kupitit solidnu P67 ili Z67 plocu a Z77 je bila skuplja osjetno, sada
je situacija takva da je samo jedan jedini chipset izasao sa novom serijom Zen 2 procesora i to najskuplji i to nije slucajno.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Mosfeti su priča za sebe, to ovisi od ploče do ploče kao i uvijek, sam čipset po sebi tu nema neke veze (možeš kupiti lošiju x570 nego top x370 i sl.)
|
Pa ja nisam napisao nigdje da B350 ili X370 generalno nije podoban ili sposoban primiti Zen 2 cpu, samo sam se referirao na samu specifikaciju djelova koji se
ugradjuje u iste, da mozes kupiti losiju X570 plocu od neke x370 ploce
ali ta losija ce imati djelove i mofsete izmedju ostaloga koji ce biti
strogo u specifikaciji za Zen 2 cpu dok to sa x370 ne mora biti slucaj !
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
a kamoli nekoj top x370 poput taichi ili c6h
|
Pa stima, i rekao sam da ima dobrih X370 ploca al da su jeftine, bas i nisu...