View Single Post
Staro 28.07.2019., 16:22   #11011
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@Smartic, ibme74 i FRipper

Hvala svima na predloženim konfama, jednostavno se nisam (psihički a ni tehnički) pripremio za prelazak na AMD, ali sta je tu je

Pa da rezimiramo na kraju:

CPU:AMD Ryzen 3 2200G, best buy procesor, ima integriranu Radeon Vega 8, koja bi bez problema trebala vrtit 4k (na TV-u)

VGA: koristit cu integriranu, ima podrsku za 4k rezu, a to mi je bitno, a ako nesto zapne mogu ubacit svoju GTX 750 passive, ali mislim da nece biti potrebe.

MBO: Tu ste mi obojica prepručila GIGABYTE A320M-H za cca 350 kn, ali kad sebi slazem komp imam običaj kupiti malo kvalitetniju ploču a sve u cilju bolje pouzdanosti i dugotrajnosti (performanse mi nisu no1) Pa kao moze preporuka neke malo kvalitetnije ploče do nekih 700 kn. (po mogućnosti da sto vise video izlaza (dvi, dp, hdmi) i da ima M.2, usb 3.1 i sl.

SSD: tu bi radije isao ma neko 250-500gb M.2 rjesenje, sto zbog performasni, sto zbog jednostavnosti instalacije jer Thermaltake Core G3 nije bas "room friendly" kučište, pa moze neka preporuka kvalitetnog i pouzdanog M.2 diska.

RAM: tu je bilo vise preporuka, meni to sve izgleda isto, volio bi samo da je ram dobro uparen sa mbo, tj da poslije nema nikakvih mušica na toj relaciji

CASE: Thermaltake Core G3-ovo je jedno od rijetkih i smislenih htpc kućišta koje mogu u horizontalu. Ako netko ima neki prijedlog, slobodno napisite.

PSU: Fortron napajanje SFX 400W, ili ako uleti nesto bolje za ok iznos.

Unaprijed hvala i LP

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 29.07.2019. u 11:02.
srale7 je offline   Reply With Quote