Citiraj:
Autor stretto
Uglavnom, ono što sam htio pitati je sljedeće:
1. Dopuštaju li vozači buseva/tramvaja ukrcaj sklopljenih bicikala?
2. Može li se na Fiido D2 ugraditi dodatna eksterna baterija s kojom bih produžio kilometražu i uspio prevaliti put do posla i nazad s jednim punjenjem? Pretpostavljam da je ovo univerzalno pitanje za sve električne bicikle.
3. Može li se na Fiido D2 ugraditi paksic (onaj stražnji nosač iznad zadnje gume)? Pretpostavljam da bi ovo mogli znati samo vlasnici Fiido-a, no razmišljam gdje bih mogao ugraditi dodatnu bateriju ako se može, a mislim da bi paksic bio idealan za to.
4. Kolika vam je prosječna prijeđena kilometraža na Fiido preko zime?
5. Može li se maknuti ograničenje brzine na Fiido D2 modelu? Tražio sam po netu no nisam naišao da igdje piše.
6. I konačno, jeste li imali u međuvremenu nekih problema sa Fiido biciklom?
Ako znate odgovor na samo jedno od pitanja već ćete mi pomoći u odluci 
|
1. Vjerojatno, moralo bi proć.
2. Može, neki vlasnici D2 iz Italije su ugradili dodatnu bateriju koja je na nosaču iz pitanja broj 3. No, ja nebi dodavao dodatne kg s tom baterijom. Dopuniš na poslu i to je to.
3. Da
4. 19-22 km u el. modu putem ručice gasa na minus temperaturama. Kad je toplije 22-25 km. Vožen kroz cijelu zimu.
5. Ne može, ali realna brzina je 27-28 pa do 30 km/h po ravnom mjereno preko Gps. 250w je, netreba očekivati 30+
6. u 1100 km, 9 mjeseci 0 problema, jedino cvile pločice, mjenjao sam ih radi tog, ali i ove mekše počele cviliti. Višestruko bolji izbor od romobila. Bicikl stane u svaki lift, bez podizanja kotača itd. O stabilnosti ne moram pričati. Svakodnevno bicikl prolazi torturu naših vrsnih pločnika i visokih prijelaza na kolnik i ništa nema lufta na biciklu, od šipke volana, preklopnog mehanizma, do ravnih felgi i nema škripanja. A popnem se od zvjezde pa prema mirogoju uzbrdo u kombinaciji gas i pedaliranje bez problema. Nije shifting D2, običan je.