Pozdrav,
Pročitao sam sve postove od početka i trenutno se dvoumim između kupnje Xiaomi m365 i Fiido D2S (Shifting model, sa 6 manualnih brzina). Mislim da neću pogriješiti za koji god se odlučio, no dolje neka pitanja bi mi puno pomogla u odluci.
Potrebno mi je za svakodnevni odlazak na posao i natrag što u jednom smjeru iznosi oko 12km, u oba 24km, no volio bih i da imam mogućnost ukrcat ih na javni prijevoz (bus, tramvaj). Gotovo cijela relacija je na ravnini tako da se ne moram brinut za uzbrdice, ali koliko sam shvatio Fiido ih svakako bolje savladava od Xiaomija.
Inače, imam oko 85kg (s robom i torbom) i visok sam 1,80m.
Dodatni razlog zbog kojeg razmišljam o Fiidu je zbog puno nogostupa koje bih trebao prijeći do posla, a koje on bolje prolazi zbog veličine guma (16'').
Uglavnom, ono što sam htio pitati je sljedeće:
1. Dopuštaju li vozači buseva/tramvaja ukrcaj sklopljenih bicikala?
2. Može li se na Fiido D2 ugraditi dodatna eksterna baterija s kojom bih produžio kilometražu i uspio prevaliti put do posla i nazad s jednim punjenjem? Pretpostavljam da je ovo univerzalno pitanje za sve električne bicikle.
3. Može li se na Fiido D2 ugraditi paksic (onaj stražnji nosač iznad zadnje gume)? Pretpostavljam da bi ovo mogli znati samo vlasnici Fiido-a, no razmišljam gdje bih mogao ugraditi dodatnu bateriju ako se može, a mislim da bi paksic bio idealan za to.
4. Kolika vam je prosječna prijeđena kilometraža na Fiido preko zime?
5. Može li se maknuti ograničenje brzine na Fiido D2 modelu? Tražio sam po netu no nisam naišao da igdje piše.
6. I konačno, jeste li imali u međuvremenu nekih problema sa Fiido biciklom?
Ako znate odgovor na samo jedno od pitanja već ćete mi pomoći u odluci