Citiraj:
Autor Zvonimir_s
vodeno hlađenje je iskljucivo zbog buke..koju sad nemam, a bez njega su ti ventilatori brujali nepodnosljivo...
|
Kad sam ja imao vodeno hladjenje to nisu bila ko danas pickhasta crijeva, led itd.. crijeva su bila kao u tankog slaufa danas a mogo si i crijeva od goriva iz auta uzet
sa krpenim opletom ( sto je u mojem slucaju bio spas za mbo ) i vulgaris šelna sa golfa

Pumpa je bila sa 3 brzine. 1 ugodno bruji, tjera na dremez kad se izvalim u
fotelji pred kompom, 2-ga kao da komsija od komsije busi nesto u zidu, podnosljivo za silu osim nocu ali 3-cu kad sam ukljucio je zvuk miksera ili wes mashine na cetrifugi kojoj su
osli lezajevi. Blok je bio OK, cisti bakar - skoro kilo, odnjeo ga lega cigo kad sam to bacio van kompa. Rezeorvar "kocka" umjesto 2 dvd uredjaja sa kontrolama brzine pumpe i pokazivacem razine vode.
Citiraj:
Autor Zvonimir_s
Pitanje je samo što je stabilno..koja kombinacija proc-maticna-memorija.
|
U mojem slucaju presudno je bilo zadrzavanje Audigy i Asus zvucnih kartica kojih imam par komada i nebih se toga odrekao jos + DVB-T2 kartice i sve mi je na PCI
tako da je u obzir dosao samo B350 chipset ili X370 Biostar ili ASUS Prime X370-A kao jedine ploce sa PCI utorima ili rasprodaja zvucnih... Kada sam definirao chipset
i mbo sa zadrzavanjem zeljene periferije tek onda sam trazio koji proc ce na to. Nisam pobornik stavljanja 3600 na B350 chipset, oce raditi ce ali nije to to... nisu ni
slabije ( a ove 2 x370 gore jesu slabije ) X370 sretno rjesenje za Ryzen 3X seriju... tu sam se onda lomio dali uzeti novi Ryzen i nadati se dobrom biosu od MSI ili nesto
od starije generacije ali jaca klasa pa da perfomanse budu tu negdje sa 3600 za rendanje. Meni osobno MeGUI sada rastura, temp mizerne, tisina mrtva... Windale 6 je pefektan izbor za 1800X bio.
Nema magicnog odgovora sta je stabilno, ima testova po netu cudo jedno za svaku plocu i proc,
ono sto moras je sto uze definirati za sta ces koristiti komp.
Eto @Eladio je spominjao neku igricu i da mu je FPS sada OK, dakle
na stranu sve ostalo a
ono sto ga veseli sada mu je na razini koju je zelio i njemu je kupovina
novog Ryzena zadnje serije pun pogodak bila sto ne znaci da ce tebi biti ili da je meni ili nekom trecem... To ti dodje koda biras zenu i poslje hebiga... sta si izabro to imas, mos i mjenjat kasnije al masno kosta
Citiraj:
Autor Zvonimir_s
Inace zeni sam stavio onaj Quad 6600, s SSD-diskom, ove dnevne obaveze, na stocku (zbog buke) radi kao svaki najnoviji procesor... uopce ga ne moram OC-at..
|
Ma i to mos kvalitetno apgrejdat sa Xeonom E5450 na 3.0GHz za sicu kuna doslovce i sa 8GB rama i da je najjeftinija grafika koja ce dekodirati x264 ili x265 mutimediju, to moze jos 10 godina durati, sam prasinu ispuhivati....