Citiraj:
Autor Zvonimir_s
zato bi isao na zadnju generaciju da ne moram ponovno mjenti nista godinama...
|
Nista ti to ne znaci zadnja, predzadnja ili prepredzadnja geeracija. Imas gro testova po netu, znas kako i za sta koristis komp i gledaj
cijena vs perfomanse za
ono sto ces ti isti koristiti.
Kada ti postane slab 2600 u ovisnosti sta radis sa kompom, vjerojatno i mozda ce biti slab i 1700 i obrnuto ! Evo na svojem priimjeru, ne igram se i te sam testove prekrizio. Uzeo 1800X za 1500kn koji je u onome sto ja koristim, na stocku jos uvjek po testovima jaci i od 3600X !! Mizerno ali jaci... Dakle mogao sam uzeti 1700 pa ocati ili 1700X pa jos manje ocati ili uzeti 2700 pa ocati ili 3600 koji se ne oca uopce + sto za 3600 se pokazalo da treba kupiti bolji hladnjak
ako je ista na njemu turbo jer sve gori ili traziti nekakve fucking spotove, degradirati stock turbo mogucu brzinu proca jer je isti ko pegla za kosu kad tako radi.
Znaci za ono sto cu ja raditi sa kompom kada 1800X postane preslab, takodjer ce biti preslab 3600, 3600X, 1700, 1700X a ni 2700 nece bolje stajati.
2700X nisam ni razmatrao sto radi cijene a sto radi nebulozne potrosnje i grijanja.
Odvazes jel volis sve stock i nis ne prckati, mali ili neki blagi umjereni
oc, tiskanje proca dokle ide itd.. i tako kupis gledajuci cijenu koju si spreman platiti. Spominjes vodenjacu neku vidim, dakle bice vodeno hladjenje i znaci
da mozes zanemariti koji i sa kakvim coolerom stize niti brinuti brige oko zracnog coolera.
Pogledaj si onda testove svojeg posla na kompu i usporedi
recimo 3600 kojem ces moci ukljuciti PBO OC bez straha od temperatura i potrosnje ili Ryzena 7 1700 ili X kojega mozes sa vodenjacom guziti dokle ide ili 2600/X ...
Ja sam uzeo 1800X sam da ne moram ocat nist ali eto, mogu ako moram.. a hladnjak se ispostavilo da sam jos cekao i uzeo 3600 bi moro
jos bolji
uzet od Windale 6 ili traziti ko gljive po sumi nekakave "spotove" jer recimo danas kad je 35C a klimu nemam i da stavim nesto rendati sa ukljucenim PBO da gledam proc na +82C !?
Hebiga, 200kn razlike u cijeni proca, daj jos 100kn na Windale 6 cijenu za bolji hladnjak ili daj jos 150kn na tu cijenu za vodeno koje sam se zareko
da necu imat od prije 10 godina kad mi je karnister procurio u kompu i voda se po opletenim crijevima upijala na ista a ja doljevam svaka 3 dana
i cudim se gdje nestaje voda, a i skrt sam, hebiga nedam. Dobar i ovaj a kad ne bude i svi ti o kojima sam pisao - neci biti dobri.