View Single Post
Staro 27.07.2019., 14:21   #3492
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Konsenzus je da je zapravo jos najpametnije ostavit stock

I ne gledati kuda sara voltaza i ne razbijati glavu oko toga.

Do jučer bi se složio sa ovim, međutim apdejtao sam BIOS (AGESA 1.0.0.1 na 1.0.0.3) i riješio par problema (npr nema više PCIe Whea logger greški u event vieweru) ali sad ga napredna AMD automatika gazi još jače sa voltažom.

Dok ga je u staroj AGESI silovao sa 1,37-1,38, sad ga bez problema prži sa 1,42 bez ikakvog razloga. Čak me ni to ne bi toliko smetalo da onda vent na hladnjaku ne luduje na 2 sekunde, što me neopisivo živcira.

Za primjer koliko je napredna AMD-ova automatika, launch skypea diže proc momentalno na 67-68 stupnjeva, što onda izaziva vent na par sekundi.

Tako da sam ga stavio fiksno 4,2 i 1.33V, tu je bio stabilan a temperature više nisu toliko ludovale. Pošto mi je u međuvremenu crkla jedna pločica RAM-a (proklet bio G.Skill! ), nisam dalje testirao samo sa jednom da li ide i niže. Ali budem kad dobijem RAM sa reklamacije.

Inače, kad se ručno radi clock i voltaža, je li dovoljno upisati samo clock i voltage, ostalo može biti auto? Ona voltaža SOC-a može biti na auto? Primijetio sam da ploča sama poveća PPT, TDC i EDC limite čim se omogući overclocking.
Exy je offline   Reply With Quote