View Single Post
Staro 25.07.2019., 13:29   #613
tux-scooby
Premium
Moj komp

tux-scooby's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Fotke/galerija ce biti slozena tako da ce se sve vise-manje moci vidjeti. No, idemo redom po pitanjima:

Dakle kad podvučeš crtu kolko te ispao cijeli projekt do sada (otprilike imam cifru u glavi pa me iz tog razloga zanima sljedeće pitanje)
-> posto sam dosta toga kupio po popustima sve skupa me izaslo oko 1400E. Da nisam ganjao popuste i polako kupovao dio po dio mislim da bi cifra bila oko 1800E

Kako to da si se odlučio za custom board a ne za nešto tipa Boosted ili Evolve GT? (svjestan sam da tvoj borad ima i večih potencijala od navedenih no treba gledati i uzeti u obzir da su navedeni imali priličan tim iza sebe i opsežna testiranja, ovako sve pada na tebe / community a to znači i izdatke down the line..,trials and error, živce i volju...)
-> Ima nekoliko razloga. Onaj najbitniji je sto sam htio nauciti kako cijeli koncept fukcionira ali opet da imam neke koristi od toga. Znaci teorija oko struje, baterija, BMS-a, VESC-ova i motora. Slicna teorija se nalazi i u EV tako da mi je super baza ukoliko se danas-sutra odlucim ubaciti u te vode. Sve ovo sto si naveo - zivci, volja, vrijeme, padovi (nije bilo lomova) to ide ruku pod ruku s DIY projektima ove vrste
Dodatna korist koju spominjem - vozanje na posao, okolo-naokolo po gradu. Fun-factor ukoliko se odlucis na off road (ovaj board moze i to).

Koliki ti je okvirno domet ?
-> Normalne voznje oko 25km s jednim punjenjem.

Koliko si cca prešao dosada?
-> Huh, to ti sada ne bih znao reci, ali ni problizno.
Po kakvom terenu voziš?
-> Najvise staza ali imaju dijelovi grada gdje se osjecam dovljno sigurno voziti i cestom (pogotovo ukoliko kratim put i tako to).

Kako se nosi sa uzbrdicama?
-> Bez ikakvih problema LiPo 12S baterija u suradnji s ovim motorima je stvarno jedno posebno iskustvo na uzbrdici

Brzinski fotka dan nakon sto se bila sastavljena i sto nisam mogao docekati rjesenje za VESC-ove:

Fotka s Mini Maker Faire-a kada je board bio predstavljen kao projekt:

Ovako zna biti parkiran na poslu (tu se cak i vidi hladnjak/kutija za VESC-ove)
tux-scooby je offline   Reply With Quote