Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.07.2019., 23:14   #10045
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
Znači gužva.
Al brate mili, pa kako ti visina od svih dimenzija smeta? Nije da držiš pršute da se suše iznad njih. Prije će te dužina ili širina zasmetat.

Vid mene...visoki 33 cm, navalio 10-12 cm knjiga ispod i još mi fali 5 cm da visokotonac bude u razini uha kad sjedim uspravno.

A dužina im je 38 cm, da stoje ravno prema naprijed okupirali bi pola stola haha.
Visina je problem jer mi je odmah iznad radnog stola viseća polica na zidu, tako da je razmak između police i stola nekakvih 40-ak cm. Što nije bio problem Sony kutijama, ali za Pioneer sa skoro 60cm je. Pa sam ih stavio ispod stola, svaku kutiju s jedne strane. Bilo je potrebno malo preslagivanja i pomicanja, ali našao sam im mjesto gdje ne smetaju.

Upravo to i je jedan od par razloga zbog kojeg sam mislio vratiti na "staro", jer su mi manje kutije bile u razini glave dok sjedim za stolom. S druge strane, Pioneer tweeteri su mi sad u razini koljena, a woofer u razini stopala. Jedina druga alternativa mi je bila staviti kutije na vrh police (odmah ispod plafona) ali to povlači druge probleme i tehničke prepreke. Uostalom, opet ne bi bili u razini glave nego iznad mene. Iskreno, nisam siguran koja bi od navedenih opcija bila bolja, ali što je - tu je. U međuvremenu sam naručio gumene nožice iz Kine (1cm visoke), da ih stavim ispod zvučnih kutija i spriječim širenje vibracija na parket (i ljude koji žive ispod mene )
  Reply With Quote