Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.07.2019., 19:28   #10041
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
Nećeš čuti izobličenja nego promjenu frekvencijske krivulje, a to može proći i neopaženo ako se navikneš na zvuk ili ako nemaš referencu. A pa kad si ti to kupio? Možda stvarno i ne trebaju nikakvo prčkanje, a realno, servis im neće dodati puno na već nisku cijenu.

Al teško je za siću da. Aj danas za kikiriki možeš biti apsurdno zadovoljan nekakvim kineskim ampom, ali zvučnicima malo teže. Na njuškalu naći dobar deal je najrealnija opcija. Evo i ja sam iz zajebancije nedavno za minimum para pokušao izgraditi ok mali zvučnik...i jedva prošao malo niže od soma kuna za sve materijale.
Nabavio sam ih nedavno, prije nekih 10-ak dana. Bila je zamjena, jedan CD-player, kazić i mali bookshelf zvučnici, Sony SS H771 u zamjenu za Pioneer. Činilo se kao "luda" ideja u tom trenutku dok ih nisam unio u sobu i shvatio da baš i nema mjesta za njih Ali eto, i to sam riješio s vremenom, iako iskreno smatram da su neiskorišteni. Realno govoreći zvučnici su i više nego dobri, čujem razlike u zvuku koje prije nisam ni znao da postoje.

Ali u ovakvoj konfiguraciji kakvu imam definitivno nisu iskorišteni kako treba, a Sony mini-linija dosta mijenja, odnosno utječe na ton zvuka sa svim onim glupostima tipa DBFB, DSP, Groove i ostalo. S druge strane, ako sve to pogasim glazba mi zvuči nekako beživotno i mutno, bez obzira na to koji izvor slušam (dakle, nije do same HiFi komponente) A kako uglavnom, 98% vremena slušam analogne izvore (gramofon AT-LP120 & kazić Pioneer CT91a) želio sam si nabaviti neko pojačalo iz 70-ih ili početkom 80ih koje bi "kompletiralo" cijeli sustav.
  Reply With Quote