View Single Post
Staro 20.07.2019., 19:37   #3373
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Imam od Orgina igre (BF4, BF5 i BF 1) i WOT. Već debelo 280gb . Moram imati 80gb prostora radi updatea.

U Telebitu sav već duže kupovao. Toliko je dobra cijena da sam htio ugrabiti 2 komada.
Imaš u UZIju, nabava često ne pokazuje njihove artikle pa moraš pročešljat njihovu stranicu, evo ti direkt link:
https://www.uzishop.hr/ssd-m2/38770-...218469458.html
BTW po rivjuima ovaj nvme je bomba, ja sam naručio dva, ali za kolegu s posla i za sebe. Za igre imam odvojen SATA ssd.

A što se tiče ploča, pa nekako mi je cijenom i opremom X370 prime pro vrh, a opet sam skeptičan zbog RAM-a (a i da zna imat još neke mušice oko OC proca, ali to ne bi dirao, PBO+Auto i vozi miško), volio bi da mi Aegis radi na 3200 CL16. Cijena cca 900kn.

Drugi izbor mi je X470 prime pro, ali tu mi je BZ stavio bubu u uho da je VRM hladnjak očajan (na slikama je duplo niži od onoga sa x370, plus ima puno manje rebara), kolko sam shvatio najbolje odma maknut plastiku sa I/O pa se bolje hladi (valjda se da elegantno skinut i u slučaju reklamacije vratit?). Cijena cca 1400kn.

MSI B450 tomahawk izgleda jako dobro, pogotovo što dolazi MAX varijanta sa zen 2 biosom, ali meni treba min 5XSATA + m2, a kad ubacim nvme, imam samo 4 sata.

I jedna i druga Asusica imaju Agesu 1.0.0.2 dok npr Giga i MSI imaju već 1.0.0.3ab na svojim x3 i x4 pločama, ta verzija malo popravlja PBO ali da i dalje nije to to.

Za 1500kn vidim u UZIju taichi x370, ali sjećam se da je ta bila puna mušica, a i vidim da Asrock pak na svojim starijim čipsetima ima tek Agesu 1.0.0.1 što je mislim prvi bios za zen2 i ne znam koliko je uopće isplativo uzimat ovu ploču.

I kao zadnji izbor su mi X570 TUF i X570 Elite, trebale bi biti iste cijenom, ali TUF zasada imao samo links i cijena je smješnih 2070kn, HG ima za istu cijenu wifi verziju, ali nema vulgaris. Elite je 1750kn i to mi je već ozbiljna lova (čitaj dosta previše u odnosu na 1400 kolko dođe prime x470), ali ajde te nove ploče su rađene da i 3950x radi bez frke, ali ti ventovi na njima me užasno kopkaju.

Ja planiram uzet 3600, ne treba mi više jezgri. Ali za godinu dve...možda neki upgrade.

I tako, prcam sam sebe u neodlučnosti, pametnije bi mi bilo da se strpim minimum mj dana da sazriju biosi (a cijene da olabave), ali me tako svrbi i želio bi si složit kantu ranije

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 20.07.2019. u 19:49.
Disco je offline   Reply With Quote