Citiraj:
Autor Campeonato
Sto se tice drustva i politike, uhljeba ima koliko i u hrvatskoj. Ali nisu toliko pohlepni i mentalno ograniceni.
|
Kad me se vec proziva, da se javim
Ne volim politiku ali stjecajem okolnosti radim za gradsku upravu kao sistemac. Tu sam sa obitelji vec tri godine i svi smo prezadovoljni.
Kada sam dosao tu, najprije sam prihvatio posao instalatera kablovske tv (zbog slabog poznavanja jezika je bilo daj sta das) i tu sam se zadrzao cijeli mjesec dana prije nego sam dobio ponudu iz jedne male obiteljske IT firme. Kod njih dobio gotovo sve sto sam pozelio: solidnu lovu, sluzbeni auto koji sam ja odabrao, skolovanja i certificiranja, a i zbog kolega Njemaca sam solidno naucio jezik bez tecaja... Ali mi je bilo lagano prestresno pa sam nakon dvije i pol godine trazio drugi posao. Postavio na profilima na Linkedin i Xing da trazim i dnevno dobijao u prosjeku dvije ponude. Pristao sam na ponudu grada u kojem zivim i dogovorili smo se u doslovno 15 minuta. Najvise su bili zainteresirani za mene zbog 7-8 strucnih certifikata koje sam dobio tu u Njemackoj.
E sad, lova uopce nije losa, 4000€ bruto za 36h tjedno plus bozicnica 90% place, ali se sigurno ne moze zaraditi kao u privatnom sektoru. Ali zato je stres na minimumu i na posao idem pjeske cijelih 7 minuta
Ovih dana bas razgledavamo gradske stanove na koji imam pravo kao uposlenik pri gradu, i cim nadjemo nesto tu se selimo za nekih 60-70% prosjecnog mjesecnog najma tu u Stuttgartu i okolici.
Meni ovakav rezim sa nesto manje love i puno manje stresa te slobodnog vremena definitivno puno vise odgovara iako bi netko izabrao par tisuca vise sa rizikom izgaranja za par godina. Iskreno, ovako mogu do mirovine