View Single Post
Staro 20.07.2019., 10:31   #175
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Sto se tice drustva i politike, uhljeba ima koliko i u hrvatskoj. Ali nisu toliko pohlepni i mentalno ograniceni.
Kad me se vec proziva, da se javim

Ne volim politiku ali stjecajem okolnosti radim za gradsku upravu kao sistemac. Tu sam sa obitelji vec tri godine i svi smo prezadovoljni.
Kada sam dosao tu, najprije sam prihvatio posao instalatera kablovske tv (zbog slabog poznavanja jezika je bilo daj sta das) i tu sam se zadrzao cijeli mjesec dana prije nego sam dobio ponudu iz jedne male obiteljske IT firme. Kod njih dobio gotovo sve sto sam pozelio: solidnu lovu, sluzbeni auto koji sam ja odabrao, skolovanja i certificiranja, a i zbog kolega Njemaca sam solidno naucio jezik bez tecaja... Ali mi je bilo lagano prestresno pa sam nakon dvije i pol godine trazio drugi posao. Postavio na profilima na Linkedin i Xing da trazim i dnevno dobijao u prosjeku dvije ponude. Pristao sam na ponudu grada u kojem zivim i dogovorili smo se u doslovno 15 minuta. Najvise su bili zainteresirani za mene zbog 7-8 strucnih certifikata koje sam dobio tu u Njemackoj.
E sad, lova uopce nije losa, 4000€ bruto za 36h tjedno plus bozicnica 90% place, ali se sigurno ne moze zaraditi kao u privatnom sektoru. Ali zato je stres na minimumu i na posao idem pjeske cijelih 7 minuta
Ovih dana bas razgledavamo gradske stanove na koji imam pravo kao uposlenik pri gradu, i cim nadjemo nesto tu se selimo za nekih 60-70% prosjecnog mjesecnog najma tu u Stuttgartu i okolici.
Meni ovakav rezim sa nesto manje love i puno manje stresa te slobodnog vremena definitivno puno vise odgovara iako bi netko izabrao par tisuca vise sa rizikom izgaranja za par godina. Iskreno, ovako mogu do mirovine
WraGG je offline   Reply With Quote