View Single Post
Staro 19.07.2019., 18:45   #2424
frezer
Premium
Moj komp

frezer's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Probaćemo. Ustvari, meni treba samo da se wirelessom povežem na postojeću mrežu i koristio bih samo lan-ove na siemensu. Ništa se nebi wifijem spajalo na njega.
Po tutorijalu na dd-wrt wiki piše da može samo wifi i lan trebaju biti na odvojenom subnetu.
Namjera je slijedeća: trenutno, na poslu- cnc stroj, zbog neimanja žične mraže, koristim 2 Fritzboxa 7050. Jedan spojen žično na mrežu (base), drugi postavljen kao repeater i na njega računalo spojeno lan-om + pokoji mobitel. Već godinama radi bez greške. U životu nisam vidio stabilnije rutere. Nikad nije bilo potrebe za intervencijom. Ali, brzina je samo 27mbita zbog repeater moda. Sad bih ja probao sa siemensom kao clientom pa da dobijem 54mbita.
Zbunjuje me ovo što wifi i lan moraju imati različit subnet. Hoću li moći vidjeti ostala računala u mreži?
Ovi sadašnji ruteri su oba na fiksnim adresama i istom subnetu
kao i ostatak mreže. Volio bih i ovoga staviti u isti subnet pa da se "vidimo".

Mislim, ništa od ovoga mi nije potrebno i dovoljno mi je i 27 mbita. A i imam opreme da bih sve mogao povezati sa N standardom ili powerlineom, ali to mi je prejednostavno Gušt mi mučiti se sa ovim starudijama a i nešto se nauči.
Nastavljamo u ponedjeljak...
frezer je offline   Reply With Quote