View Single Post
Staro 18.07.2019., 23:45   #3343
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
Pa nitko nije ni rekao da nije dovoljna za r5, za budget sasvim ok.

Ne vjerujem, mislim da se rusi bas zbog vrm-a, 3 faze od kolko svaka 40/50A...racunaj
Ja imam deset faza, istina 5 pravih ali kvalitetno poduplane.. i dark rock pro 4 ..ne sjećam se najbolje ali brijem da sam stock najviši boost vidio 4075 tako nešto..

Prilikom OC išao sam s 1,3V+ , istina all core, ali rušio se samo tako
Warlock slični problemi..

Da se razumijemo, jako sam zadovoljan kako radi R5 3600 , ali tehnički gledano 4075 sam imao na 2600 pri 1,22V a kod ovog to mogu samo sanjati.. 3700x nema taj problem pri tom taktu koliko vidim ni jedan.
Vidjeti ćemo kad se vratim za komp i probam flashat novi bios, ali za sad zaključujem da su ovi prvi primjerci r5 3600 vrlo ograničeni.. općenito ono što čitam često je da mnogi ne ostvaruju boost koji je u mom slučaju 4,2.
Ne trebam ni govoriti da (iako imam ozbiljan hladnjak) da se grije ohoho ..
Ono što me veseli je da mi je CB score i pri fixnih 4000 pri 1,275 vrlo dobar (isti sam dobio i pri 4,1 iako je prime rusio komp na tom taktu i pri 1,35V) i ne odudara skoro nista značajno od ovih koji imaju 4,2 , i komp stvarno odlično i brzo radi, pa nisam dalje ni dirao . Ali cisto za info i pri tom relativno niskom taktu uz taj relativno niski napon, i hrgu od coolera, temp pri igranju običnog warfacea (istina low details) se priblizi 70°C ..moj definitivno nije "neki" primjerak.

U mom slučaju je svakako silikon, AMD je ovoga puta sve našpanao do max ( još i binao lošije prumjerke za R5, cuva vjerojatno najbolje za TR i Epic), pa zato nebi ni u tvom primjeru to isključio
Ako je taj isti CPU probao na jačoj ploči i to bez problema, onda je stvar puno jasnija..

Edit: https://youtu.be/oRaZ2Txv13M
Definitivno je dosao do granice ploče, pogledao sam sad video.
Rušio se pri pbo+autooc nakon sto je vrtio blender i to 3900x koji je uredno prolazio na x570
Ali ploča je svejedno pokazala zube, vrmi se nisu pregrijavali, bili su na gornjoj granici. 3700x (isto pbo+autooc) je pak vrtio bez problema i vrmi su bili u sigurnoj zoni hladniji nego sa 3900x.
Naglasio je da je minus da iako je open bench test (+), nema protoka (-). Treba i to uzeti u obzir. Iako, realno, na toj ploči 3900x ako tko uopće ga stavi, treba držati stock i dodati vent da puše na vrme i to je neki 24/7 max maxeva za tu ploču .
I samo dokaz koliko generalno preporučamo overkill ploče i kad treba i kad netreba
E da, imao je problema s ramom. Kaze to je moguće zbog rane verzije biosa.
Uglavnom generalno ploča skroz OK iznad mojih očekivanja

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 19.07.2019. u 14:03.
Eladio je offline   Reply With Quote