View Single Post
Staro 18.07.2019., 12:44   #3751
thubanx6
Premium
Moj komp

thubanx6's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Što se grijanja tiče na elitebook G5 konkurentima (830 i 840 modeli) je situacija dosta solidna nakon zamjene termalne paste (5 minuta radi iznimno laganog otvaranja).

Po ljetnim temperaturama je peak najtoplije jezgre u najgorem opterečenju dok je procesor pod turbo boostom, oko 89C. Prosječna "opterečenje" temperatura je 75-80.

Hlađenje im radi nešto drugačije nego na t480s i dellovima. Čim ga se krene teretit podigne ventilator na neku prihvatljivu razinu buke. U uredu se ne čuje, doma ako je okolina skroz tiha se čuje ali nije previše.

Onda stalno drži ventilator na tim okretajima i povremeno varira za 500 gore dole. Ali sporo, ne mijenja naglo i često brzinu ventilatora. Kad ga se pusti na miru onda spusti brzinu ili ugasi ventilator postepeno kroz par minuta.

Radi se o 8350U koji radi na 3.6 pod boostom. S obzirom na tankoću i masu, solidno riješeno hlađenje.
Čuo sam da su lattitude 7390 odnosno ova zadnja serija, jako loši po tom pitanju. Za t480S neznam jer ima pola rama zalemljeno pa me ne zanima. T480 je vjerojatno najbolji po tom pitanju ali zato hvata skoro 1.7KG
thubanx6 je offline   Reply With Quote