Citiraj:
Autor Disco
Evo ja upravo naručio Aegis 3000 16gb i Adata SX 8200PRO 512 prije nego (ako) poskupi, e sad ću se još malo strpit za ploču, proc i kuler
Vidim da ni nemaju svi dućani kod nas još na izbor sve ploče, koju god upišem (x570), imaju 1 il 2 dućana. Sad će to za 2-3 tjedna vj biti bolje, a i stare ploče će kao što vidimo dobit BIOSE kako treba 
|
Bit će dobar i odlične preformanse
Citiraj:
Autor Exy

Bojim se da je to na MSI pločama nažalost neizbježno. Iz nekog razloga moraju maknuti podršku za starije procesore i te šarene jpge kako bi uštedili par megabajta. BIOS čip ima samo 16MB (što je za MSI problem, iako i drugi imaju tako).
Vidio sam nešto na redditu da se priča kako je moguće da će u budućnosti izdati BIOS-e sa starim sučeljem, ali onda će imati podršku samo za Ryzen 3xxx i ništa drugo
Ako ne, onda ostaje trenutni lite Windows 3.11 BIOS.
Osobno, meni to ne smeta toliko, glavno da ne izbacuju opcije.
Legende iz MSI-a su već pripremile MAX verzije starih ploča (ne zna se kad će u dućane, ali neće tako skoro), koje imaju BIOS čipove od 32MB i koje će naravno tvornički biti flešane da podrže 3xxx.
Sve u svemu, najradije bi izbjegao MSI. Ali kao što @Drug Brko kaže, što onda uzeti?
1700 kuna za ploču (x570) ne dam, to nema šanse.
|
Znaš kako on naziva? Gnjidabajt

U toliko godina staža nisam nikada vidio/čuo lijepe hvalospjeve.

Zadnje imao na P67 čipsetu
Iskreno ne smeta me Lite biosi (ionako manje čačkam u biosu - upalim jednom čim izađe bios za druge revizije). Pravo pitanje da li će smetati drugima kao u panici.
Za X570 ne gledam osim mini ITX (tu Gigabyte prvi predstavio) , može proći i x470. Za to bi spreman poginuti za USB DAC umjesto PCIe zvučne i minimalno dva M.2 utora