View Single Post
Staro 17.07.2019., 17:27   #601
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Gigi1 on sam po sebi ima žganjaca biti egal ili brži.
Da je optimizacija tu najbitnija pokazuje to da zen 2 ima primjetno bolji IPC i sam singlecore (ipc + clock) tu negdje +/- (multithread ne treba ni spominjati), ovisno o benchu, no istovremeno se ne odrazi u nekim igrama, čak niti clock per clock - dakle optimizacija. No kažem čak i da ostane ovako i u budućim igrama - tu je, ne bježi...

Kad analiziraš te igre u kojima i9 ima najveću prednost - starcraft 2 ima negdje 10 godina, priča je bila da je IPC bound, no na kraju je intel bound. Far Cry ne skalira bitno nakon 4 jezgre i engine je po svemu sudeći intel bound. Morat će preći na neki noviji pitanje je trenutka. Tomb raider je moderan, no vjerojatno kao i prethodnik vjerojatno broken kad se radi o nvidiji + dx 12 + ryzen kombinacijama (podsjećam prethodnik se boostao 29% za ryzen sa nvidia driverima), PUBG i GTA V nisu više ni neka tema, jer je blizu i/ili egal. GTA je ispao istinski IPC odnosno singlecore bound, neovisno intel ili AMD, jer odnosi ispadaju slični singlecore benchmarcima, samo naravno treba i nekoliko jezgara. Tako kad "izumru" odnosno fixaju se ti izuzeci - prosjek se može samo popraviti u korist ryzena...

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 17.07.2019. u 17:35.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote