Citiraj:
Autor Stanky069
To je sad drugi par opanaka... A i to ustanoviti nije baš jednostavno...da ne kažem nemoguće.
Ja sm odjavljen iz HR, prijavljen u DE, idem kući svaki drugi-treći vikend, četvrtak za HR,u nedjelju nazad u DE...
Nebrojeno put ne skeniraju nam dokumente,mahnu rukom da prođemo,nekad samo pogleda okumente...većinom idemo na Harmicu,gdje nema niti jedne jedine kamere da nas snimi...
Siječan i veljaču sam u HR jer ne radimo zbog vremenskih prilika...dodaj sad još i godišnji dvaput godišnje...
Tko će tu ustanoviti točno koliko sam ja gdje,nije baš jednostavno. Ne znam ni ja sam.
Ali opet to je nešto drugo,druga strana medalje recimo...
U biti je legalno što je kolega u postu naveo za kolegicu...a sad koliko ona gdje bude,to ona zna. Ali opet mi logično ako imaš firmu tamo da si više tamo nego u HR...barem meni.
Sad odošmo u ono "da je baba muško",kojekakva naklapanja i nagađanja.
|
Ocito se nismo skontali. Ja sam se referencirao na savjete koje se daje ljudima. "Otvori firmu u Sloveniji, pa jeftinije uvezi auto". Zamjeni rijec Slovenija sa Italija, Madjarska, Bugarska.. svejedno.
To JE nelegalno.
Zivjeti u drugoj drzavi i tamo kupiti auto (na sto se ti referenciras).. i tvrditi da sam ja rekao da je to nelegalno... Ocito sam ti zapeo na zub negdje prije pa skaces na gluposti.
A logika "ima firmu u drzavi x, pa sigurno i boraviste" ti je na razini sto ti je Bubba napisao... Ali to vec nema veze s autima.
Ja samo upozoravam ljude sa se ne zaletavaju na savjete dobronamjernih ljudi "kako ustedjeti na uvozi automobila".
Onaj sta se oglasio na facebooku moze vrlo brzo ocekivati carinsku inspekciju i kaznu.