Citiraj:
Autor Colop
Evo, baš gledam ovdje:
http://www.speedingeurope.com/austria/
i otprilike je u skladu sa onim što sam platio.
Dolje u komentarima netko piše da ako se vozi brzo kroz zelenu zonu? onda 1 km prekoračenja = 60 eura,a 30 km prekoračenja = 1800 eura  
|
Citiraj:
Autor GreenLife
Za Austriju - meni je stiglo, kao sto sam napisao, za prekoracenje od 40kmh (110 ogranicenje, vozio 150) samo 30eura . Ne znam koliko ima istine u tome sto tvoja frendica prica ali to onda nije samo za brzinu. Takodjer - razlicite su kazne za naseljeno i nenaseljeno podrucje. Ali za 300€ je morala nesto jebeno napravit.
Message delivered by Tesla Model S P100D
|
O tome vam cijelo vrijeme pricam. Ne bi smjelo biti isto vozit se 30 prkeo ogranicenja na praznom autoputu i pokraj skole.
Citiraj:
Autor Mommistake
Ona je to u Beču popušila, tako da moguće da je u tome stvar.
Ali kaže da je 300 EUR kazna bila, došla doma kuverta, nije tamo platila.
I da u Beču ne vrijedi -10%.
Kolega potvrdio da je tako. Vozili su 66, ne 61, ne znam koliko to igra ulogu.
|
Ja se ne sjecam za svoju kaznu, ali mi se cini da ni meni nike vrijedilo. Pisalo samo 57 sam vozio, 50 je ogranicenje, 50€ kazna (prije 3-4 godine)
Edit:
Ok nije ista kazna za autoput i skolu, ali vise sam mislio na brze ceste koje se vode kao naseljeno podrucje. Kao potez Rotor - Lucko...
I zasto stoje samo na takvim "tricky" mjestima? Kaznu sam platio tamo i kad nas je 7-8 odjednom poredao jer je stajao na autoputu gdje je ogranicenje 100.
Gluposti, a mamlazi poput ovog u bmwu koji se voze 100 kroz kvartove znaju da im tamo policija nece stajati.
Brzinu mjere samo na Slavonskoj, Drzicevoj... A sta je sa kvartovima gdje se mamlazi voze 80+?
Ja se vozim ko penzic kad su mi auti sparkani s desne strane, u blizini skola i vrtica, i opcenito bilo gdje kad znam da cu mozda morat naglo stat.
Ali volim potegnuti kad mi uvjeti do dozvoljavaju i voljan sam platiti neku kaznu za to ako me cope. Ali ne ostat bez vozacke ako mislim da nisam nikog ugrozio.
A za 30 preko ogranicenja u gradu bi ja vec uzima vozacku (ali opet ne na Slavonskoj ili Drzicevoj...)
Znaci da se gleda nekako po postotku.
Ako je 40 ogranicenje, a ti vozis 70, odi se malo ohladi.
Ako je 80 ogranicenje, ti vozis 110, plati momak, ali ne moras na hladjenje.
A za sve koji voze duplo preko ogranicenja dozivotno bez vozacke (sto je nekad problem jer ti na autoput stave 60 radovi, a ni radova ni radnika nigdje, ali to bi onda morao moc pobit na sudu)