Citiraj:
Autor zalman1
A šta tebi znači jel voziš 140 ili 170 na auto cesti?
Što ćeš točno dobiti s povećanjem brzine? Jel ti toliko grozno sjediti u autu da želiš što prije izaći iz njega i doći na odredište 7 minuta ranije?
Čitam tvoje postove i ne kužim im svrhu, ti bi ovo ti bi ono, kao da će se ovdje na forumu to odlučiti.
Ljudi se školuju za prometne stručnjake, rade analize, gleda se praksa iz drugih država i to se prenosi na zakone i promet.
Nemoš ti iz glave bubati koliko bi trebalo biti ograničenje jer očito nisi stručnjak i u svakom slučaju uvijek je bolje da je manje.
|
1. Pricas o analizama, pa da vidim kako si tocno dosao do 7 minuta razlike u odnosu 140 i 170? Koja je to ruta? Ili mozda bubas bezveze? Kao sto si bubnuo 170, cifru koju ja nisam nijednom spomenuo.
2. "Ljudi se skoluju za prometne strucnjake"... Ocito ne znas puno o prometnom fakultetu u Zagrebu, s kojeg je vecina tih "strucnjaka" potekla. Dok su strucnjaci u UK pretpostavili, i potvrdili, da postoje situacije kada povecanje moze popraviti sigurnost u prometu.
Sto automataki pobija ovu tvoju, neosnovanu, izjavu "u svakom slucaju uvijek je bolje da je manje"
3. Moja glavna poanta nije toliko o samim ogranicenjima, koliko o tome da mi je glupo sto su kazne tako pausalno i aljkavo definirane. Vozis se 50 preko ogranicenja od Lanista do Luckog je njima jednako kak da se vozis 50 preko ogranicenja u blizini vrtica i skole? Razlika nebo i zemlja, ali ne u nasem zakonodavstu.
Vozio sam po Austriji, na "seoskim" cestama i iznenadio se. Po cestama van gradova se uredno 120, cesta i uvjeti to dopustaju, ogranicenje ne. Niti jedne kamere. Cim dolazi oznaka mjesta, brzina se spusta tocno na 50, sve vrvi od kamera. Izadjemo iz mjesta, opet 120. I tako nekoliko puta zaredom.
Van grada sam tamo krsio ogranicenje brutalno, nema kazne. U mjestu sam jednom prekoracio za 7km/h - 50 eura kazne.
To je sustav koji mi se svidja. Rigorozno tamo gdje je bitno da se apsolutno sve postuje. Labavo tamo gdje se moze dozvoliti neka fleksibilnost.
I BTW i u prijedlogu novog zakona je bilo povecanje brzine na 140, znaci ocito nisam ja jedini koji zeli doci "7 minuta brze".
Ali to naravno nece zazivjeti.