Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.07.2019., 22:11   #45103
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor generic Pregled postova
Ma samo da na većini segmenata bude 130 pa da se vozi bez straha 150, a ne da su ograničenja 100 pa te već na 135-140 zaustavljaju.

Elven, zar misliš da neki pametniji i bogatiji narodi već nisu napravili studije koje pokazuju utjecaj ograničenja brzine na niz parametara? Mislim, tih 130 sigurno nije izvučeno iz guzice kao što se kod nas neke stvari rade.
Sigurno jesu radili studije... 1990?
Drugi problem je sto se nijedan politicar mece usuditi podignuti ogranicenja, jer cim netko pogine, oporba ce graknuti na onog ko je izglasao zakon (makar se prekrsitelj vozi pijan 180 na sat i nije mu bitno dal je ogranicenje 130 ili 140).

Trece nedavno je u engleskoj povecano ogranicenje brzine za kamione i otkrili su da se smanjio broj nesreca.

Na kraju dana nije toliko bitno koliko je ogranicenje, ali mi je glupo da je jednaka kazna kad se netko vozi 160 po suhom i sa novim gumama ili netko tko se vozi 160 po kisi, na groznim gumama.

U idealnim uvjetima ogranicenje brzine bi ovisilo o autu, vozacu i vanjskim uvjetima. Ali prije cemo doci do autonomnih vozila, nego kompjuterizacije koja bi to omogucila.
Elven je offline   Reply With Quote