Pozdrav svim romobilskim znalcima! Pročitala sam vaše komentare i moram priznati da sam se malo pogubila jer su moji zahtjevi (kao žensko) malo drugačiji od većine vaših, pa molim pomoć u odabiru...
Ženska osoba, 60kg. Važno mi je:
1) udobnost tj "mekoća vožnje" (imam iskliznute diskove u leđima, zaista ih ne želim dodatno nabijati u svakodnevnoj vožnji) - trebam li onda gledati isključivo varijantu s amortizerima i zračnim gumama?
2) mogućnost da se izvuku uzbrdice (koristit ću ga po ZG ravninama ali i u ST gdje je sve uzbrdo/nizbrdo/grbavo i bez biciklističkih traka)
3) stabilnost u vožnji - ne znam koliko je bitna veličina guma i promjer volana (npr za ES2 kažu da je uži volan nego m365 pa da je utoliko i nestabilniji ali ne znam je li to beznačajno)
4) max kilometraža i jačina za uzbrdice mi je važnija od max brzine (tj. važnije mi je da mogu izvući neku relaciju a manje bitno mi je da vozim prebrzo)
5) nisam sklona popravcima pa bih
izbjegla varijantu gdje moram stalno nešto pumpat, zatezat, lemit, varit, mijenjat, i sl.
Prema vašim komentarima svela sam izbor na tri dolje navedena, ali
molim pomoć koji će pokriti ove gornje zahtjeve:
1) ES2 (3.400 kn u Elipsu na akciji)
2) m365 (gdje kupiti ako je to preporuka?)
3) xplorer Cheeroke (4.450 kn na mall.hr)
https://www.mall.hr/smart-sport/xplo...rokee-8-5-crni)
Još dva pitanja:
1) rezervna baterija - koliko mi je bitna i gdje je naručujete?
2) može li sklopljeni romobil u avion? mislim da su dimenzije i baterija problematični za ručnu prtljagu.
3) u slučaju mokre ceste (jesen/zima), ponašaju li se svi ovi modeli isto ili se neki ne preporučuju za vožnju po mokrom?
Hvala svima!
Jele