View Single Post
Staro 12.07.2019., 13:20   #1
shamtam
Registered User

shamtam's Avatar

Datum registracije: Jun 2019
Unhappy Dobiti wifi u sobi s extenderom

Bok svima,
pitanje je vezano uz wifi domet u stanu – čitao sam dosta i po ovom forumu i posvuda, ali što god sam probao baš i ne radi kako treba.
Dakle, setup je sljedeći:
  • HT-ov router je u uredu na jednom kraju stana i njegov signal se super hvata u dnevnom boravku, ali u sobi nikako.
  • imam Edimax EW-7438RPn Mini extender koji je bio uštekan u dnevnom boravku i radio kao extender, emitirao je mrežu istog imena kao i originalna i sve je fino radilo.
  • promjenom operatera (iz HT-a u A1) wifija više nema u sobi. Naravno, ponovno sam konfigurirao extender, ali bezuspješno, jednostavno ne mogu dobiti wifi do sobe.
  • pokušao sam extender prebaciti i u access point mode, tako da sam u njega prištekao LAN kabel (LAN je proveden po cijelom stanu), uštekao extender u sobi u struju i posložio ga u AP mod rada.
  • Ako extender emitira istoimenu mrežu, onda kada dođem s mobitelom u dnevni boravak, on se drži za slamčicu za taj wifi (dakle, nema signala praktički, ali ne želi se prebaciti na A1 router, odnosno kvalitetniji signal)
  • ako extender emitira mrežu drugog imena, opet se mobitel drži za tu mrežu…

Ne znam više kako postaviti stvari.
Na raspolaganju imam još jedan switch obični i imam mikrotikov jedan mali router ako to išta može pomoći.

Hvala na savjetima!
shamtam je offline   Reply With Quote