Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.07.2019., 10:11   #45017
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Evo jedan pacijent, večeras dok sam vozio prema HR, u Austriji, lik u autu slatinskih reg. oznaka. Znači davao sam, mislim u dva navrata, lijevi žmigavac, jer ne želim blicati, i lik se ne sklanja...vozi kao pijan
Ako držiš sigurnosni razmak, nikada nećeš prestići takve mamlaze, jednostavno ne shvaćaju da je netko fer i korektan i strpljivo čeka. Po noći kad se naleti na takav čep, gdje čovjek liže kočnicu, najvjerojatnije ima problema s procjenom udaljenosti, možda ima i problema s očima, a to najvjerojatnije ni ne zna.

Događa se s bilo kojim regama, bilo koja nacionalnost, nije do porijekla već do (ne)sposobnosti vozača.

Puno Čeha, Poljaka, Rumunja, Slovaka putuju izuzetno duge trase u komadu, koncentracija im je nikakva, zadnja šajba samo što ne pukne od količine natrpanih stvari. Voze po lijevoj traci, a desna slobodna, kao ukopani. Te rege čim vidim maknem se od njih, bilo naprijed ili nazad. Ne isplati se boriti se s njima kad će se najkasnije nakon 2km autoceste otvoriti prostor za pretjecanje.

Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Ovo je postalo normalno ponašanje na našoj autocesti, vidim da stranci nisu iznimka.
Video opisuje jednu normalnu situaciju na autocestama u svim državama, ne samo na "našim" autocestama. Dapače, ovakve situacije na autocesti ZG-Macelj i ZG-Brod nisam još doživio, a napravio sam kilometara po njima, dok u A Graz-Passau (A9-A8) i DE Passau-Nürnberg (A3) i Nürnberg-Heilbronn (A6) jesam napretek.

U Njemačkoj je situacija na autocestama vrlo slična zagrebačkoj obilaznici: pošto su autoceste besplatne, osnovne su prometne žile za put do i sa posla, a svi ih koriste kad god mogu za skratiti vrijeme od A do B. Rijetki su dijelovi autoceste gdje se može više od 2km voziti brže od 130km/h, ne zbog ograničenja, već zbog količine auta.

Nemojmo se zavaravati i pričati kak je bolje vani jer iskreno, jedino gdje je razlika u korist durgih država je unutar gradova, gdje ljudi staju na žuto na semaforima i staju pred označenim zebrama, ne vozi se 60+ ako je ograničenje 50 itd. To u ZG još nije slučaj.