Citiraj:
Autor Milentije
Ja sam 6.6.16. bio napucan z guza. Trzaj, povreda vrata. Dan danas imam problem sa vratom. Noge i ruke ne trnu, ali imam ograničene pokrete glavom. Nosio Šancovu kragnu mjesec dana poslije udesa, bilo je OK. Sada povremeno imam jake bolove zbog kojih po potrebi montiram onaj mekani okovratnik da mi smanji opterećenje na vrat.
Inače, nisam imao ni jedan udes, sve do te 2016. U toku 2016. 4 ili 5 komada, više nse ni ne sjećam, što blažih što težih. Ni jednom nisam bio kriv, sve blejači u telefon i kamikaze na putu.
|
Prijatelju tebi je možda od višestrukih uzastopnih trzajnih ozljeda došlo do iskliznuca nekog od kralježaka . Pretpostavljam da nisi nakon nijedne ozljede odradio fizikalnu i pritome mislim prvenstveno na vježbe jačanja muskulature vrata, da rasteretis kralježnicu?
U tvom slučaju ne treba rasteretiti kralježnicu nego ojacati vratnu muskulaturu . Ovo što ti radiš je samo prikrivanje posljedica a ne uklanjanje uzroka .
Gabre kod prometne i imobilizacije vratne kralježnice može stvarno dolaziti do glavobolja i vrtoglavica zbog smanjene cirkulacije kao posljedica otekline i traume.
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk