View Single Post
Staro 11.07.2019., 15:04   #7403
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor renc Pregled postova
Ne kuzim ovaj mladalacki humor ali definitivno vrijedi pravilo sto brze punjenje to brze degradiranje baterije pa samim time i kapaciteta (ima veze i s grijanjem baterije). Jasno, ulogu igra i to jer se punilo dok je baterija bila skroz prazna ili je imala recimo 30%.
15W punjenje je sasvim dovoljno da napuni prosjecan high end mob za nesto vise od sat vremena. To je ok.
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Renc - to bi bile dugorocne posljedice sto navodis. Kratkorocno gledano (recimo danas punis s 15W, a sutra s 30W i usporedjujes rezultate) ne bi smjelo biti vidljive razlike. Ja sam tvoj post shvatio kao da se referenciras na kratkorocno koristenje brzih punjaca.

Nekad prije kad su brzi punjaci tek dolazili na trziste postojao je problem da se na brzom punjacu mob napuni na 100% i to se prikaze na ikoni baterije, ali u praksi nije ful pun nego je recimo kapacitet dosao tek na 90%. Rjesenjenje bilo pustiti mob na punjacu nesto duze da dodje na stvarnih 100% chargea. To je bio neki problem na relaciji battery management chip -> android os. Kao rezultat korisnik je primjecivao brzu potrosnju baterije u rangu 100-80% dok android os skuzi stvarni kapacitet baterije.

Afaik danas to vise nije slucaj i nema razlike ako danas punim slow punjacem, sutra fast punjacem, a prekosutra wireless punjenjem. Potvrdjujem na vise primjera iz prakse

vidis, ja sam definitino primijetio da mi se na mobu baterija brze prazni ako je napunjena bila koristeci QC 3.0, u odnosu na klasicni anker 2.4A ili koliko je punjac.

sa regularnim punjenjem, vrlo lako zavrsim dan sa 4.5/5h SOT (iako mi to nije neko mjerilo), no posto mi je svaki dan ko repriza prijasnjeg onda mogu usporediti.

a sa QC punjenjem, ako navucem 4h dobro je.

zasto, nemam pojma. I govorimo o novom telefonu sa novom baterijom u sebi.
Gabre je offline   Reply With Quote