Citiraj:
Autor MadBoY
Bas me zanima hoce li uspjeti podici takt sa 7nm+ EUV i hoce li Intel uspjeti sa svojih 10/7 nm ponovno doci do 5 GHz. Bilo bi napokon vrijeme da prestane ta 5 GHz utrka i da developeri pocnu napokon koristiti sve te silne jezgre.
|
To je ono što sam ja stalno govorio da non-intel nodeovi u sebi imaju DNA za mobilne, low power uređaje. Istina, radi se o high performance verziji nodea, ali kad se trošio R&D sigurno im na pameti nije bio prioritet x86 4.5ghz+ procesori... Za grafičke (nvidia i amd) očito nije problem (isto high performance node), jer one su više paralelni uređaji sa manjim clockom
Citiraj:
Autor Disco
Vidim puno vas priča samo o tome koliko je proc (nebitno koji) usko grlo za trenutne grafe.
Pa sada, to nije važno nekome ko će učestalo mjenjat proc, ali neko (ja npr) ko ne misli mjenjat proc bar 3-4+ godina platformu je onda ipak malo isplativije ispljunut koju kn više pa se osigurat. Opet u mom slučaju mislim da je prevelika razlika od 1000+kn sa 3600 na 3700x. Inače, pošto sam na i5, meni treba i tabla, RAM, proc + jedan freezer 33 ili 34, a odmah sam mislio ubost i nvme(ne treba, ali kad je bal), pa me cifra baš seksa. GTX 970 je još dobra za 1080p.
A opet ja sam sav neodlučan...a možda i nisam. 
|
IMHO nema tu neke dileme. Way to go je ona C6H x370 na akciji i R5 3600 za gaming. Stavit ga na 4.2ghz i bog te veseli, cpu za gaming ~ i7 8700K stock
Neko eventualno prozivanje manjka gaming performansi govori samo o jalu i dvostrukim kriterijima, jer nitko do jučer (prekjučer doslovce) nije propitkivao gaming sposobnosti jednog i7 8700K (review R5 3600x kod tech deals)
Citiraj:
Autor bixsy the king
Aha...netko poput moje razvedene 30-godišnje susjede !
Ne da mi se na to gubit vrijeme, ali eto...zanimalo me.
|
Lik je imao nekoliko svjetskih ekskluziva (nvidia RTX itd.), no iznjevjerili su ga izvori sa ovih 5ghz tvrdnjama...