View Single Post
Staro 09.07.2019., 14:06   #269
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
bas qarch i nacin funkcioniranja je nebitna mrvica kraj cijena, frekvencija, jezgri, boostova i ostalih pokazatelja konkretnih perfomansi procesora, lik je noob nista od njega kvalitetno nije izaslo, samo kvalitetno razlaže zasto bi trebalo biti kako kaze ali na kraju ne bude.
pa meni stvarno nije jasno, koji je tvoj nacin razmišljanja....imati 2% sporiji proc u gamingu od 9900k prema cijoj qarch su pisane igre zadnjih xy god, razlupati ga u svemu - ali doslovno svemu ostalom, za sve to ne imati potrebu za skupim AIO + delid, moci to sve vrtiti na medium segment mbo starije gen i onda se buniti na cijenu koja je ista kao i konkurencija.

alo stari kužis li sto se dogadja, mislim gle da intel prednjaci po techu i inovativnosti sto na podrucju cpu, sto na podrucju proizvodnog procesa(7nm) sto na podrucju cipseta(pcie 4.0), sto na podrucju ne limitiranost bandwidtha QPI linkom(ssd-ovi u raidu i sl.) - stvarno mislis da bi intel svoj top desktop proc prodavao sa svim tim điđama i inovacijama za 500 baksi?
budi sretan da imas priliku takav skok sto amd radi zadnjih par godina imati po cijenama po kojima ih imamo.

a sto se tice skota odnosno ovoga sto si napisao da je qarch nebitna mrvica, gle to po meni moze izjaviti samo osoba koja ne kuži i ne poznaje tech iza proizvoda i koliko baš taj tech omogucava da amd ima takve cijene kakve ima za perf. koje nudi.

prije bi mi bilo jasno da kenjakas po perf da si pro gejmer pucacina, da vrtis 1080p na rtx2080ti i da zaradujes online turnirsku lovu zbog 250+fps na ekranu, ali ti si lik kojemu je to ocitno nebitno jer zbog 2dBA nize razine buke smanjujes okretaje ventova odnosno gubiš potencijalne performanse.

ono, kontaradiktoran si sam sebi po upisima u raznim temama.

nevezano za ovu gen cpu, nije mi jasno ako te smeta riža u vlastitom kompu koji kurac ne kupiš nesto sto te nece smetati odnosno nabijati ti komplekse?