Citiraj:
Autor dmr
Eh ti mi trebas onda, posto onaj ne da da mu igre idu ispod 100fpsa  . kakvo je tvoje iskustvo posto bi vam trebali biti gotovo pa isti monitori. Znaci, kada koristis gsync i kada igra ode sa 144fpsa (tj monitor sa 144Hz) na 100Hz pa kada dodje jos zahtjevniji dio igre pa monitor spusti na 60 Hz pa na 50Hz (50Hz vjerovatno dublira na 100Hz?). Da li osjetis razliku u kvaliteti prikaza da li se neki dijelovi u pokretu vise razliju ili su bluraviji uslijed promjene frekvencije monitora? Ne mislim na tecnost pokreta samo na kvalitet slike, da li se javi razlicit inverzivni ghosting na razlicitim frekvencijama, da li se pojaca blur sa manjim frekvencijama i slicno? 
|
Konkretan odgovor baš i nemam na tvoje pitanje, pošto nisam nešto obraćao pažnju, al ovo su moji dojmovi, mada u zadnje vrijeme baš ne igram nešto..
Ali, ono što sam primjetio je, ako u igri stavim monitor na 60Hz, a fps je prek 60-70fps, vidi se povremeno "trganje slike" i igra naravno nije smooth, glatko, ako stavim na 144Hz, a fps je oko 70-80, nekak sve to glađe radi, lijepše..
E sad, što se tiče varijacije u Hercima tj fps-ima, sa 100 na 50-60fpsa, nisam primjetio neko bluranje ili "razlijevanje".
Kolko sam primjetio u GRW, sve skoro na max, fps je bio oko 60, na oko, možda igra malo lijepše radi dok je monitor na 144Hz neg na 60Hz, doduše igra je dost zahtjevna tak da pošteno iscjedi 1080ti..
Al definitivno di se vidi razlika iz aviona je gejmanje u MP BF4

dok stavim na 60Hz, to mi je " trzavo, štekavo, neprecizno ciljanje" na 144Hz je drugi svijet..
Doduše već se razlika vidi i dok se pređe 70fps, tu onda dolazi do izražaja monitora 60 vs 144Hz, recimo Rise of Tomb Raider i Shadow of Tomb Raider mada su ove igre manje zahtjevnije neg GRW, ovo više manje svi znaju, ne trebam ponavljat.
Nekad ću žrtvovat fps radi eye candy gluposti

Tak da mi nije tolko bitno jel igra 100fps ili 80fps, čak i na 60 igra lijepo radi, a nije loša ni na 50fpsa, ovo ispod je već li la.