05.07.2019., 01:58
|
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Autor franzD
Frame rate switching i sve kombinacije bitstream audija su tradicionalno zeznute za dobiti na Androidu kao podlozi za Kodi, baš zbog toga je Linux odnosno Libreelec puno stabilnije i fleksibilnije rješenje ako ti je to jedan od zahtjeva. Kodi će glatko raditi i s 1 GB rama, dok pod Androidom trebaš puno više, što automatski diže cijenu odgovarajućeg boxa.
Sve ovisi što nekome treba, ali po mom mišljenju nonejm kinezi u tom cjenovnom rangu kojeg si predložio nemaju nikakvih prednosti u odnosu na ostale preporuke jer ne popunjavaju niti jednu nišu.
Niti su dovoljno jeftini, niti zadovoljavaju "legaliste", niti "out of the box" u potpunosti zadovoljavaju ljude koji preko Kodija žele gledati, recimo, BD ripove s Dolby Atmos zvukom kojeg žele pustiti AV receiveru/soundbaru i kojeg žele gledati s izvornim refresh rateom.
O kineskim boxovima i bilo kakvom supportu bolje da ne pričamo. Svi do jednog ih podržavaju godinu, dvije dok ne izađe sljedeći čipset i to je to, ne možeš računati na novu verziju Androida osim ako se netko na freaktabu ne smiluje i napravi neki frankenštajn-firmware.
|
Ovo sve sta si napisao je tocno. Na androidu sam uvijek imao problema sa refresh rateom gdje mi slika prilikom gledanja filmova recimo znala trzat, ili nekim drugim stvarima, sve dok nisam stavio Libreelec pa kasnije Coreelec. Tu nema greske, sve radi ko podmazano jel si sam rikta refresh rate zavisno od materijala koji se gleda. Isto tako mi je spojeno na AV receiver gdje isto nema greske bilo koji audio format da mi bude.
|
|
|