Citiraj:
Autor MAHER
Darkydark koliko sam vidio za intelacje ovo sto govoris tocno,ali amd stvarno ima cpu implementaciju
|
Citiraj:
Autor trpi
naravno da je cpu implementacija ali bitno da je mene napravio drogerasem, ako treba dat cu urin i pramenove kose
|
Ako se itko ikad od vas i minimalno informirao o arhitekturi mikroprocesora znao bi da je jedna stvar bezobrazno skupa, a to je bilo kakav oblik memorije i/ili pohrane koji je integriran u samu jezgru, tu pricamo o pristupu registrima u nanosekundama, a frekvencija procesora se ne može tom brzinom mijenjati niti da hoće s obzirom da ju mora pratiti i gospodin strujić, a vrm sve da hoće ne moze tom brzinom pratiti.
Sad kad imamo tu informaciju možemo dalje, a to je da nema smisla sve trpat u sam CPU i trošiti iznimno ograniceni, skupi i najbrzi resurs na "gluposti" poput primjene frekvencije.
Ovo gore ne znači da se dio logike ne nalazi tamo, no obrada podataka i analiza se ne izvrsava mimo biosa i naravno os-a.
Možda je AMD sad malo vise toga spustio sa OSa na bios/cpu, ali sigurno nije neka drastična promjena, s obzirom da navedeno mora biti kompatibilno s 3 generacije chipesta i procesora.
Da sad ne ulazimo u dubioze o time gdje se prati temperatura i jakost struje koja ide kroz vrm, da vrm konfiguracija ima ko dreka i da je ipak pametnije da se vecina tog posla koji nije bitno dal se odradi u nanosekundama ili ne prebaci negdje drugdje, gdje je i i po par milisekundi i vise nego dovoljna brzina, ako ne i pozeljnija s obzirom da prvo ide pobuda, a onda promjena stanja, ako me sjećanje digitalne logike dobro služi.
Ovo su sve naklapanja s obzirom da nisam vidio whitepaper, no mislim da i u AMDu ipak ne rade budale i ljudi koji su se posvađali s mozgom i/ili šmrkaju nepoznate supstance pa da se ponašaju kao pijani miljarderi i to malo prostora za instrukcije trose na ovakove gluposti.
Edit: trpi nisi na pm jos nista javio.
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk